lauantai 2. helmikuuta 2013

Runebergin tortut

 
Runebergin tortut teen välillä pikkuisissa uunivuoissa. Tällä taikinamäärällä torttuja tulee 4, muffinivuoissa tehtynä torttuja tulisi pari enemmän.

Runebergin tortut

100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1/2 dl mantelilastuja
1/2 dl piparimuruja
1/2 tl soodaa
muutama tippa karvasmanteliöljyä
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl turkkilaista jogurttia

Täytteeksi:
n. 1 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia

Kostutukseen:
n. 1/2 dl vettä
1/2 rkl sokeria
pari tippaa karvasmanteliöljyä

Päälle:
vadelmamarmeladia
sokerivesikuorrutetta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna, ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Mausta karvasmanteliöljyllä, ja lisää lopuksi jogurtti. Jaa taikina muotteihin, muffinivuokiin tai leivitettyihin pikkuvuokiin. Paina torttujen keskelle vadelmamarmeladia. Paista kauniin ruskeiksi 200 -asteisen uunin keskitasolla n. 15 - 20 minuuttia. Kostuta tortut  ja koristele vadelmamarmeladilla sekä sokerivesikuorrutuksella.

8 kommenttia:

  1. Miten Runebergin tortut voivatkin olla niin hyviä! Tämä herkku tosin tuntuu jakavan ihmiset, joko tortuista todella pitää, tai sitten ei ollenkaan. Minä teen aina Runebergin päivän tienoilla torttuja, ja tykkään kyllä kovasti! Kiva ja poikkeava idea tehdä pieniin uunivuokiin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aina ihmetellyt, miten joku voi olla pitämättä Runebergin tortuista. Ne ovat hyvän makuisia ja niissä on kiva koostumus. Mutta makuja on monia, enhän itsekään kaikesta pidä.;) Runebergin torttuihinkin on monenlaista ohjetta. Useampaakin on tullut kokeiltua, ja tehtyä muffinsseina ja kakkuna. Tällaisista annosvuoista on ainakin kätevä lusikalla syödä.:)

      Poista
  2. Nam! Kätevä käyttää uunivuokia! Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Minulla on tänään suunnitelmissa tehdä Runebergin kuppitorttuja... katsotaan, ehditäänkö :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa aika monessa blogikeittiössä Runebergit valmistua muodossa jos toisessa.;D Pitäähän sitä Runebergin päiväksi muutama torttu tehdä.:)

      Poista
  4. Ihanat söpöläiset vuoat...noihinhan voi tehdä vaikka mitä. Jos ei mitään muita sopivia vuokia ole käytettävissä, teen silloin ihan tavallisiin kahvikuppeihin (suorareunaiset) ja niilläkin tulee hyvät. Minä tein eilen Runegergin kakun....koristelematta vielä. Punssikostutuksen laitoin illalla tekeytymään. Tänään vasta sillä herkutellaan. Kuvaa ei vielä blogiin saa, kun kuvien siirto ei onnistu...toivottavasti jo ensi viikolla pelittäisi. Osoitesotkujakin edelleen...tällä hetkellä blogiini pääsee osoitteella http://mimminkeittio.vuodatus.net....siis www ei saa laittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annosvuoat on monessa näppärät.:) Nykyään meillä onkin jo kolmea eri kokoa erilaisiin tarkoituksiin. Kahvikupeissakin tulee kivat. Ei näihin onneksi sentään varsinaista Runebergin torttumuottia tarvita. Eihän muoto makuun niin paljon vaikuta.;) Kakku on myös tosi näppärä. Olen joku vuosi tehnyt, ja ajattelin senkin vielä tänne siirtää vanhalta puolelta.;) Oli aikalailla vuodatus muuttunut. Vei aikansa löytää sieltä mitään, kun ihan kaikki jutut ei vielä edes toimineet. Toivottavasti kaikki tulee pian kuntoon!:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-