torstai 7. helmikuuta 2013

Rapuhauki


Tämä resepti on Kenneth Oker-Blomin 100 haukireseptiä -keittokirjasta. Rapuhauki onkin noussut meillä yhdeksi haukiruokasuosikiksi. Yksinkertaista, mutta hyvää!

Rapuhauki

1,2 kg haukifileetä
2 dl ketsuppia
iso nippu hienonnettua tilliä
3 dl kuohukermaa
2 tl Maldon -sormisuolaa
1 tl morttelissa murskattua mustapippuria
voita uunivuokaan

Poista ruodot haukifileistä. Laita fileet vierekkäin hyvin voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ketsuppi ja tilli ja levitä ketsuppi fileiden päälle. Jätä vähän tilliä koristeeksi. Kaada kerma fileiden ympärille ja laita vuoka uuniin 180 asteeseen 30 minuutiksi. Koristele lopulla tillillä.

4 kommenttia:

  1. Oi, tällainen vastaava rapuhauki löytyy noista minun nostalgiakorteistanikin. Siinä on päällä vielä juustoraastetta kastikkeeseen sekoitettuna. Nyt alkoi oikeasti tehdä sitä mieli...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypäs muuten katsoa löytyisikö meiltäkin sellainen kortti.;) Aika vanhaa perua tämäkin Oker-Blomin resepti on, kun muistaakseni hän kirjassa kertoo jo äitinsä aina tätä tehneen. Juustoraaste ei varmastikaan olisi hassumpi lisä, vaikka tällaisenaankin on maukasta. Nimensä mukaisesti siis aika rapumaisen makuista.:)

      Poista
  2. Tällainen rapukala on aivan ihanaa, hauesta tehtynä en ole valitettavasti maistanut. Onkohan äidillä vielä nuo kortit tallella, pienenä aina selailin niitä ja ihailin kuvia.;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvää tulee kalasta rapumaiseksi maustettuna. Hauki sopii hyvin tähän tarkoitukseen, ja muutkin vaaleat vähärasvaiset kalat.:) Sama juttu, pienenä tuli kortteja aina selailtua. Täytyisi kaivaa ne esiin.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-