keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Punajuuririsotto


Punajuuri on lempijuureksiani, ja se käykin monenlaiseen ruoanlaittoon. Punajuuririsottokin on mahdottoman hyvää ja kauniin väristä. Valmiin risoton joukkoon voi tietenkin lisätä vielä nokareen voita sekä parmesaania. Tai jos oikein juhlavaksi heittäytyy, voi joukkoon murentaa Aurajuustoa tai vuohenjuustoa.

Punajuuririsotto

2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 pitkä punajuuri (tai 2 - 3 pyöreää)
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
5 dl kasvislientä
1 - 2 dl kevyttä ruokakermaa
timjamia
mustapippurirouhetta

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet. Kuori punajuuri, ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Kuumenna kattilassa oliiviöljy. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää riisi ja kuullota läpikuultavaksi. Lisää punajuuriraaste sekä valkoviini. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes viini on imeytynyt riisin joukkoon. Lisää vähitellen kasvisliemi kahdessa tai kolmessa erässä. Lisää lientä aina, kun edellinen lisäys on imeytynyt. Kun kaikki kasvisliemi on imeytynyt ja riisi alkaa olla kypsää, lisää ruokakerma sekä mausteet. Keitä vielä, kunnes ruokakerma sopivasti imeytyy, ja risotto on kosteaa ja mehevää.

8 kommenttia:

  1. Juu aivan ihanan värisiä tulee näistä punajuuriruoista.:) Tuo timjami kyllä sopii niin hyvin punajuuren kanssa! Voin jo kuvitella aurajuuston tuohon päälle...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Timjami on hyvä yrtti punajuurelle kuin myös sipulillekin. Taitaa olla yksi käytetyimmistä yrteistä meillä.;) Aurajuusto sopii tähän risottoon mainiosti, mutta juustoton kevytversiokin on hyvää.:)

      Poista
  2. Timjami ja punajuuri, sinihomejuusto ja punajuuri... herkkua :-)

    VastaaPoista
  3. Mäkin rakastan punajuurta. Mies ei, joten laitetaan varmasti tätä sun risottoasi Tampereen kälyn kanssa seuraavan kerran kun kohdataan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuurihan on ihan parasta. Kaikkein eniten pidän uunissa paahdetuista lohkoista.:) Teeppäs vain risottoa sitten.:)

      Poista
  4. Mulla on kestopunajuurihimo :) Risottoon en ole osannutkaan sitä laittaa, mutta nyt muuttuu sekin homma. Kiitti ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuuri on hyvä ja monipuolinen juures. Kannattaa tehdä risottoakin, kun kerran punajuuresta tykkäät.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-