sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Banoffee-pullat


Joskus tekee mieli kokeilla laskiaispulliinkin jotain uutta. Koska banoffee-torttu on hyvää, miksei samat ainekset toimisi myös pullan täytteenä? Ja toimiihan ne vallan loistavasti!

Banoffee-pullat

Pullataikina:
2 1/2 dl maitoa
1 dl sokeria
1 kananmunaa
1/2 rkl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
6 - 8 dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä pehmeää voita

Voiteluun:
kananmuna

Päälle:
mantelilastuja

Banoffee-täyte:
n. 1/2 prk karamellisoitua maitoa (eli valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa)
2 - 3 banaania
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl vaniljaesanssia
2 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
ripaus pikakahvijauhetta
rouhittua suklaata

Pullien päälle:
tomusokeria

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja voi. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä tangot. Jaa kumpikin tanko paloiksi. Pyörittele palat pikkupulliksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista pullat uunin keskitasolla 225 asteessa n. 8 - 12 min. Halkaise jäähtyneet pullat keskeltä kahtia. Levitä pohjapuoliskojen päälle karamellisoitua maitoa. Kuori ja viipaloi banaanit. Puserra banaaniviipaleiden päälle sitruunamehua sekä pirskottele päälle vaniljaesanssi. Lado banaaniviipaleet pullapohjille karamellisoidun maidon päälle. Vaahdota kerma, ja mausta vaahto tomusokerilla, vaniljakreemijauheella sekä pikakahvijauheella. Pursota tai lusikoi vaahto pullille banaaniviipaleiden päälle. Ripottele kermavaahdon pinnalle rouhittua suklaata. Laita pullien kannet päälle ja sihtaa vielä päälle hieman tomusokeria.

16 kommenttia:

  1. Aivan mahtava idea! Pitää heti tänään kokeilla.:)

    VastaaPoista
  2. Kaksi ihanaa herkkua yhdessä vain yksillä kaloreilla... ei hullumpi idea :-)

    VastaaPoista
  3. Meillä mennään tänäkin vuonna perinteisillä täytteillä.:) Osan pullista tosin pakastin, joten "joudumme" vielä herkuttelemaan uudemman kerran, saa nähdä mitä silloin päätyy täytteeksi. Hauska idea, jota täytyy joskus kokeilla! Vastustamaton kuva.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä aina pitää ne perinteisetkin täytteet tehdä.:) Teillä on vallan "hirveä" urakka edessä toistamiseen joutua laskiaispullilla herkuttelemaan.;D Kiitos, kokeile pois.:)

      Poista
  4. Ihanan näköisiä, blogissani olisi sinulle haaste.

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköisiä ja varmasti myös makuisia!

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-