maanantai 7. tammikuuta 2013

Vaniljainen panna cotta & vadelmakastike



Olen testannut panna cottan hyydyttämistä  Vegegel -jauheella Dr. Oetkerin sivuilta löytyneen reseptin mukaisesti. Puolitin ohjeen, ja alkuperäisestä ohjeesta poiketen käytin vaniljaesanssia. Panna cottat hyytyivät hyvin ja irtosivat ongelmitta silikonivuoista. Panna cotta oli ihan hyvää ja pehmeää, mutta jotenkin se koostumus vain erosi liivatteella tehtyyn verrattuna. Liivatteen kanssa tulee paljon parempi suutuntuma. Vegegelillä tehty on jotenkin liian ilmavaa ja vaahtomaista. Tuntui, että vegegel vei kuohukerman täyteläisyyttäkin hieman pois. Panna cottan lisukkeeksi keitin vadelmakastikkeen, joka sopi hyvin panna cottan kanssa yhteen.

Vaniljainen panna cotta & vadelmakastike

Panna cotta:
3 dl kuohukermaa
n. 1/2 tl vaniljaesanssia
n. 1/4 dl sokeria
1/2 ps Dr. Oetker Vegegeliä

Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa. Anna seoksen kiehahtaa ja välillä sekoittaen. Kaada seos tarjoilukulhoon ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.

Vadelmakastike:
4 dl pakastevadelmia
maun mukaan tomusokeria
tilkka marjalikööriä

Soseuta sulaneet vadelmat sauvasekoittimella. Paseeraa vadelmasose siivilän läpi kattilaan. Lisää siemenettömään soseeseen oman maun mukaan tomusokeria, ja kiehauta seos. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon tilkka marjalikööriä. Jäähdytä vadelmakastike ja tarjoile panna cottan kera.

9 kommenttia:

  1. Niin herkullisen ja kauniin näköinen :)

    VastaaPoista
  2. On kyllä todella suloinen jälkiruoka.:)
    Tuosta Vegegelistä en ole kuullut yhtäkään positiivista sanaa, jää kyllä minun osaltani kaupan hyllylle. Jos vielä jotain sivumakuakin antaa joihinkin jälkiruokiin, niin se ei kyllä ole kiva. Käytän jatkossakin liivatelehtiä tai hyytelösokeri Multia.

    VastaaPoista
  3. Kiitos.:) Ei tuo Vegegel todellakaan vakuuta, joten ei sitä enää meilläkään tulla käyttämään, kun pakkaus saatiin loppumaan. Sivumaku on kaikkein huonoin juttu, mutta saisi koostumuskin olla aina hieman kiinteämpää. Onneksi liivatteet ja Multi toimivat kuten pitää.:)

    VastaaPoista
  4. :) Vegegel? Onko sillä jotain tekemistä kasvissyönnin tai vegaaniaatteen kanssa? Ei kauheasti vakuuta kyseisen aineen tuoteseloste:
    Ainekset: Dekstroosi(=D-Glukoosi), sakeuttamisaineet (karrageeni =E407, johanneksenleipäpuujauhe =E410), happamuuden säätöaineet (kalsiumasetaatti =E263, kaliumkloridi =E508).
    Mieluummin minäkin käytän eläinperäistä liivatetta tai pektiinillä paranneltua hyytelösokeria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.oetker.fi/fi/Tuotteet/?intProductID=265

      Eiköhän Vegegel ole kasvipohjaisena kehitelty nimen omaan kasvissyöjiä silmällä pitäen. Onpas näköjään paljon aineksia tuoteselosteessa! Senkin puolesta tulee varmasti pysyteltyä jatkossa vain liivatteissa ja hyytelösokerissa.

      Poista
  5. Italialaiset käyttävät yleensä (siis kerman kokoonkeittämisen lisäksi) colla di pesce'ä, joka on ilmeisestikin kalaparäistä gelatiinia.

    Minusta "tavallisesta" gelatiinista jää pannacottaan hiukan omituinen sivumaku, mutta ehkä se haittaa vain minua, ei muita :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaisesta kalaperäisestä gelatiinista en olekaan ennen kuullut. Kiva oppia aina jotain uutta:) Kyllä liivatteessakin oma makunsa on. Varsinkin, jos tulee laitettua liivatetta liikaa, maun voi lopputuloksesta huomata. Liivatteen sivumaku ei kuitenkaan ole niin paha kuin tuon Vegegelin.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-