lauantai 12. tammikuuta 2013

Tuliset tonnikalalohkoperunat


Välillä teen lohkoperunoita tällä Pirkan ohjeella. Näin lohkoperunoista tulee hyvin ruokaisia, eikä tarvitse enää erikseen valmistaa jotain lihaa tai kalaa perunoiden seuraksi. Kätevää ja maukasta, joten tästä on tullut yksi vakioresepteistä meillä. Chilitonnikalan sijaan voi välillä kokeilla käyttää jotain muutakin tonnikalaa. Itse olen kokeillut lohkoperunoita myös tomaatti- ja currytonnikalan kanssa.

Tuliset tonnikalalohkoperunat

1 kg perunoita
2 sipulia
1/2 dl Thai Sweet -chilikastiketta
1 rkl öljyä
ripaus mustapippuria
1 tlk tai pussi chilitonnikalaa
2 tomaattia
2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

Pese perunat ja lohko ne kuorineen. Kuori ja lohko sipulit. Sekoita chilikastike, öljy ja pippuri kulhossa peruna- ja sipulilohkojen kanssa. Levitä lohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Siirrä kypsät perunat ja sipulit uunivuokaan. Levitä päälle valutettu tonnikala, lohkotut tomaatit ja juustoraaste. Kuorruta 250 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.

17 kommenttia:

  1. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla heti ensi viikolla! Arkena tulee monesti tehtyä tällaisia helppoja ja hyviä ruokia, luulenpa että tästä tulee meidänkin vakioreseptimme.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile. Kiva tapa valmistaa lohkoperunoita.:) Meillä tämä on useimmiten perjantain ruokaa, kun seuraavaksi päiväksi ei tarvita eväsruokaa, ja tällä on mukava aloittaa viikonloppu. Helppoa ja hyvää on. Toivottavasti tykkäätte!:)

      Poista
    2. Täytyy vielä todeta, että olipa toimiva ja kiva resepti! Oli todella herkullista kreikkalaisen salaatin ja tuoreen leivän kera. Varmasti tulee tehtyä vielä monta kertaa.:)

      Poista
    3. Hyvä sitten, että tuli tämäkin resepti tänne lisättyä.:)

      Poista
  2. Ihanan simppeliä ja hyvää! Meilläkin tätä pitää ehdottomasti tehdä tässä joku päivä, nopeita reseptejä kaivataan aina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kannattaa todella testata. Ainakin meillä tykätään.:)

      Poista
  3. Tämä lähti reseptikansioon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on hyvää vaihtelua pelkille lohkoperunoille.:)

      Poista
  4. Näitä meilläkin on monesti syöty! Kivasti potkua.

    VastaaPoista
  5. olen tainnut joskus kokeilla...ja tekisin miedommasta tonnarista ;)näyttää hyvältä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu ihan hyvin muistakin tonnikaloista. Chilitonnikala kuitenkin on meillä suosikki, kun tykätään tulisesta. Rainbown chilitonnikalassa on mukavasti voimaa ja kokonaisia chilejäkin joukossa, jotka aina vielä silppuan joukkoon.;)

      Poista
  6. Kiva kun muistutit mieleen tämän reseptin. Pitääkin taas tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä hyvätkin reseptit jää hetkeksi unholaan, mutta onneksi tämä blogimaailmakin on hyvä muistuttaja.;)

      Poista
  7. Mulla on pitkään ollut sweet chili-kastiketta jääkaapissa, enkä oo keksiny mitään uutta mihin käyttäisin, mutta tässäpä herkullinen resepti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sweet chili -kastiketta pitää aina olla jääkaapissa pullo, mutta harvoin sille keksii uusia käyttökohteita. Kannattaa testata näitä perunoita.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-