torstai 17. tammikuuta 2013

Sitruunasiika


Talviverkoilla saadaan välillä myös siikaa. Jos ei viitsitä lämmittää savustuspönttöä, valmistan siiat sitten useimmiten kokonaisina uunissa. Sulaneesta voista, kalan nesteistä, sitruunasta ja mausteista tulee todella hyvän makuinen liemi, johon voi kastaa kalan paloja syödessä. Yksinkertaista, mutta maukasta!

Sitruunasiika

kokonaisia siikoja puhdistettuina ja suomustettuina
suolaa
jauhettua valkopippuria
tilliä
sitruunoita
voita

Leikkaa siikojen kylkiin viillot. Hiero kalojen pintaan ja sisälle vatsaan suolaa ja jauhettua valkopippuria. Leikkaa pestyt sitruunat siivuiksi ja täytä siikojen vatsat sitruunan siivuilla, hienonnetulla tillillä sekä voinokareilla. Sulje siikojen vatsat cocktail-tikuilla. Kypsennä siikoja 180-asteisessa uunissa siikojen koosta riippuen n. 20 - 30 min. eli kunnes kala on kypsää ja irtoaa hyvin ruodoista.

2 kommenttia:

  1. Tässä on taas sellainen ohje, jota voisi kokeilla. En tiedä onko siikaa saatavilla, mutta muukin vaalea kala kaiketi passaa, kesällä ollaan järvestä saatu lähinnä kuhaa ja haukea. Minulla on jo kesä ja mökkeily mielessä..;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin tulee vaaleasta kalasta uunissa hyvää. Ainoana haittapuolena vain ruodot, joita joutuu syödessä nyppimään.;) Joskus olen laittanut kuhaakin tähän tapaan, ja maistuihan sekin, vaikka siika miedompana on tällä tapaa parempaa. Siiasta lähtee myös paljon helpommin suomut.;) Kyllä talvi saisi jo hiljalleen riittää, mutta vielä pitää jonkin aikaa kestää.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-