torstai 3. tammikuuta 2013

Puolukka-banoffee -torttu


Banoffee -tortun makeutta saa helposti taitettua puolukoilla. Puolukat antavat myös kivasti väriä ja näköä kakkuun. Banoffee -torttu on helppo ja nopea valmistaa, kun käyttää kondensoidun maidon sijaan valmiiksi keitettyä, karamellisoitua maitoa.


Puolukka-banoffee -torttu

Pohja:
1 pkt (400 g) Digestive -keksejä
130 g voita

Täyte:
1 prk karamellisoitua maitoa
2 banaania
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl vaniljaesanssia
n. 1 dl puolukoita
2 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
ripaus pikakahvijauhetta
rouhittua suklaata

Murenna keksit hienoksi ja sulata voi. Sekoita ainekset hyvin yhteen. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos tiukasti vuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan kovettua jääkaapissa. Levitä kovettuneen pohjan päälle karamellisoitu maito. Kuori ja viipaloi banaanit. Puserra banaaniviipaleiden päälle sitruunamehua sekä pirskottele päälle vaniljaesanssi. Lado puolet banaaniviipaleista karamellisoidun maidon päälle sekä ripottele puolet puolukoista. Vaahdota kerma, ja mausta vaahto tomusokerilla, vaniljakreemijauheella sekä pikakahvijauheella. Levitä vaahto banaanisiivujen ja puolukoiden päälle. Koristele tortun pinta lopuilla banaanisiivuilla, puolukoilla sekä rouhitulla suklaalla. Poista torttu varovasti vuoasta.

13 kommenttia:

  1. Ihana puolukka-banoffe-torttu. Puolukat sopivat varmasti hyvin torttuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kirpeät puolukat sopii hyvin, kun muuten on melkoisen makeaa.:)

      Poista
  2. Onpa kaunis sydämenmallinen torttu! Sinulla on ihania vuokia! Olen kuullut jonkun muunkin sanovan, että banaani ja puolukka on hyvä yhdistelmä.:) Kauniisti olet koristellut tortun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kaksi sydämen mallista irtopohjavuokaa on, muuten samanlaiset, mutta eri kokoiset. Itse tykkäisin, että nuo sydämen yläkaaret saisivat paremmin erottua (kaarten väli on hyvin lyhyt), mutta ihan kivoja kakkuja silti kuitenkin tulee. Täytekakuissa saa sentään pursotuksilla tehtyä enemmän sydämen muotoa.;) Banaani ja puolukka sopivat hienosti yhteen monessa muussakin kuin banoffeessa.:)

      Poista
    2. Arvaas kuule olenko nyt iloinen, meidän cittarista saa VIHDOIN tuota valmiiksi keitettyä toffeeta!! Ostin heti kaksi purkkia varastoon.;) Nyt tulee varmasti tehtyä tätäkin herkkua useammin...:)

      Poista
    3. Sehän on kiva.:) Paremmin tulee tehtyä kaikkea, kun saa valmiiksi keitettyä. Itse en ole koskaan keittänyt (olen kuullut kauhujuttuja tölkkien räjähtämisestä;), ja onhan se hyvin aikaa vievääkin). En sitten tiedä onko maussa jotain eroa itse keitetyn ja valmiin välillä. Olen kuitenkin tuohon valmiiseen ollut ihan tyytyväinen. On se vain niin paljon näppärämpää, kun ei tarvitse kuin tölkki avata. Täältä ihme kyllä valmiiksi keitettyäkin löytyy useammasta lähistön kaupoista, vaikka aika maalla ollaankin.;)

      Poista
  3. Banoffee on herkkua jo sellaisenaan ja puolukka tuo mukaan vielä varmaan tervetullut pientä terävyyttä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkua on, ja puolukka on kyllä hyvä lisä, kun taittaa kirpakkuudellaan banoffeen makeutta.:)

      Poista
  4. Ihanaa herkkua... jota olen kylläkin tehnyt vain kerran :O Täytyykin korjata tilanne =)
    Puolukat tuovat varmasti mukavasti potkua tähän makeaan leivonnaiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on herkkua, mutta ei vain kovin usein tule meilläkään tehtyä. Puolukat antavat hyvin potkua.:)

      Poista
  5. voi mitä herkkua =P täällä on taas vaikka kuinka monta uutta kivaa ohjetta ja kuvaa,harmi kun tuo blogien seuranta ei toimi :/ sen avulla tiesi aina milloin suosikkiblogit päivittyi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banoffee on ihanaa.:) Osa ohjeista on uusia, osa vanhoja. Olen koittanut taas vanhoja siirtää urakalla, että pääsisin toisesta blogista vielä joskus kokonaan eroon.;)

      Poista
  6. ok =) minä taidan keikkua vuodatuksessa kuitenkin jatkossakin ;)mutta kadonneita kuvia en ole jaksanut itseltäkään etsiä vähään aikaan,huoh

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-