tiistai 8. tammikuuta 2013

Punajuuri-jauhelihakastike


Punajuuri antaa jauhelihakastikkeeseen uutta makua ja hienon värin. Lisäämällä joukkoon myös punajuuren kanssa hyvin yhteen sopivaa homejuustoa, muuttuu arkinenkin kastike astetta juhlavammaksi.

Punajuuri-jauhelihakastike

3 - 4 punajuurta
1 iso sipuli
400 g porsaan jauhelihaa
2 rkl juoksevaa kasvisrasvavalmistetta
suolaa
jauhettua mustapippuria
salviaa
4 - 5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl sitruunamehua
3 dl ruokakermaa
170 g Aurajuustoa
persiljaa

Raasta punajuuret karkealla terällä. Hienonna sipuli. Paista jauheliha juoksevassa kasvisrasvavalmisteessa pannulla. Lisää paistamisen loppuvaiheessa sipuli. Mausta. Lisää punajuuriraaste, vesi ja liemikuutio. Anna kiehua hiljaa kannen alla n. 30 min kunnes punajuuri on pehmennyt. Lisää sitruunamehu, ruokakerma sekä murennettu Aurajuusto. Kuumenna. Ripota päälle hienonnettua persiljaa.

4 kommenttia:

  1. Tuota voisi kokeilla vaikka soijarouheen kanssa,kun en syö lihaa.Tosi nätti väri tosiaankin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhtä hyvin sopii soijarouheenkin kanssa. Minäkin välillä teen ihan soijarouheestakin "murukastikkeita", ja kelpaa lihansyöjällekin.:)

      Poista
  2. Ihanan näköistä kastiketta! Joulun jälkeen tuli jo tehtyä kerran jauhelihakastiketta, ja tällä kertaa mukaan päätyi myös rosollista ylijääneet etikkakurkut. Mielessäni kävi punajuuri-jauhelihakastike, ehkä sitten ensi kerralla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, punajuuri antaa kivan värin muuten niin ankean väriseen jauhelihakastikkeeseen.:) Etikkakurkut sopii hienosti kastikkeisiin, samoin myös vaikka perunalaatikkoon.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-