tiistai 22. tammikuuta 2013

Myslicookies


Jouluksi leivotut suklaa-karpalocookiet loppuivat, ja heti teki mieli leipoa uusia. Monessa blogissa on nyt tehty Patalintu -blogin ohjeella hieman terveellisempiä välipalacookieita, ja niitä oli myös oma aikomukseni tehdä, mutta kaikkia aineksia ei vain kotoa löytynyt toimeen tarttuessa. Kaurahiutaleetkin olivat päässeet loppumaan, mutta onneksi mysliä löytyi. Niinpä leivoin myslicookieita Patalinnun ohje suunnan näyttäjänä. Vallan mainioita välipalakeksejä myslicookieista tulikin, päältä rapeita ja sisältä mukavan pehmeitä.

Myslicookies
(9 kpl)

 3 1/2 dl Finax Marja & vanilja -mysliä
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl Pirkka -rusinasekoitusta
1 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1/2 dl fariinisokeria

Sekoita mysli, vehnäjauhot, leivinjauhe ja pilkotut rusinat yhteen. Sekoita öljy, kananmuna ja fariinisokeri keskenään. Yhdistä kaikki ainekset ja nostele kahden lusikan avulla nokareita leivinpaperoidulle pellille. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes cookiet ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä, niin cookiet kovettuvat ja pysyvät paremmin koossa.

4 kommenttia:

  1. Näyttävät todella herkullisilta!

    VastaaPoista
  2. Tämä on ollut todella suosittu ohje, enkä ihmettele. Kiva kun kokeilit.:) Minä olen pariin kertaan tehnyt ja äitinikin halusi heti ohjeen. Todella kaunis muuten tuo lautanen, olen sitä jo monesti ihaillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva ohje, helppo ja nopea.:) Tätä ohjetta tulee varmasti käytettyä muulloinkin. Noita lautasia meillä on kaksi pientä ja kaksi isoa. Nättejä on, mutta aika huonolaatuisia. Varsinkin isoista meni lasitus äkkiä poreille. Menee nuo kuitenkin ihan hyvin tarjoilualustoina, ja poreetkin saa peitettyä vaikka kakkupaperilla.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-