keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Mustikkarahkapullat


Rahkapullia tulee yleensä tehtyä rusinaisella rahkatäytteellä, mutta välillä on hyvä poiketa perinteisestä ja hyödyntää pakastimesta marjoja. Näiden pullien täytteestä tulikin erityisen mustikkainen, kun kaupasta sattui löytymään X-tran tosi edullista mustikkarahkaa puolen kilon purkissa, ja joukkoon lisäsin vielä pakastemustikoita. Täytteestä tuli tosi hyvää ja pullista hauskan värisiä.

Mustikkarahkapullat

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 13 - 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia

Täyte:
250 g X-tra rasvatonta mustikkarahkaa
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl mustikoita

Voiteluun:
kananmuna

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot käsin ja lisää loppuvaiheessa sulatettu, jäähtynyt voi. Alusta taikina kimmoisaksi ja jätä kohoamaan liinan alle n. 30 minuutiksi. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle. Vaivaa taikina tangoksi ja jaa se noin 30 palaan. Pyöritä palat pyöreiksi "pikkupulliksi" ja nosta pullat pellille, leivinpaperin päälle kohoamaan vielä n. 30 minuutiksi. Jätä tarpeeksi suuret välit, jotta painellut pullat mahtuvat hyvin. Painele pulliin esimerkiksi juomalasilla syvennys keskelle. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Lisää täytettä kunkin pullan keskelle. Voitele pullien reunat munalla ja paista 225 -asteisessa uunissa 10 - 15 minuuttia.

13 kommenttia:

  1. Tänne on taas suorastaan tulvinut ihania leivonnaisia ja ruokia, nams!! Voih, pullaa pitäisi itsekkin leipoa. Nämä vaikuttavat herkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa uusia, osa vanhoja. Siirrettävää vanhasta blogista vielä riittää.;) Liian harvoin tulee pullaakin leivottua. Nämä mustikkaiset oli oikein kivoja.:)

      Poista
  2. Nämä on kyllä suloisia ja ihanan värisiä, oikein keväisiä. Sopisi pääsiäiseen hyvin.:) Kauniin tasalaatuisia olet pullista saanut!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kiva, kun pullissakin on välillä väriä. Näitä pullia syötiinkin viime pääsiäisenä.;) Pääsiäiseen kuuluu kaikki rahkajutut. Minun tekemikseni ihmeen tasaisia. Pullataikinan käsittely ei ole vahvimpia puoliani.;)

      Poista
  3. Kylläpä on pirteän näköisiä! Kiva idea käyttää mustikkarahkaa, heti tuli ideoita muistakin rahkoista pullassa :)
    Mä kans ostan X-traa, tai Lidlistä Milbonan rahkaa, on sen alle euron se puolenkilon purkki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Hyvin sopivat nuo maustetutkin rahkat pulliin. Mansikkarahkakin olisi varmaan ihanaa.;) Hyviä ja edullisia rahkoja ovat X-trat ja Lidlin rahkat.:)

      Poista
  4. Ihanan väriset! Rahkapullat ovat voisilmäpullien ohella omia lemppareitani. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Rahkapulla on hyvää, samoin voisilmäpullat. Korvapuustien leipomista mietein juuri eilen, kun nekin on ihania.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-