perjantai 11. tammikuuta 2013

Mustaherukkafruitie


Yleensä teen maitotuotepohjaisia smoothieita, mutta vaihtelun vuoksi on mukava välillä jättää maitotuotteet joukosta pois, ja tehdä hieman raikkaampi fruitie. Mustaherukat antavat fruitielle tosi kauniin ja syvän värin, terveellisyydestä puhumattakaan. Mustaherukathan parantavat elimistön puolustuskykyä, suojelevat verisuonia ja sydäntä, antioksidantit hidastavat solujen ikääntymistä, siemenet sisältävät hyviä rasvahappoja ja kuidut pitävät kylläisenä. Banaani taas tekee fruitiesta täyteläistä ja taittaa makeudellaan herukoiden kirpeyttä. Appelsiinimehulla saa fruitien notkistettua juotavampaan muotoon, ja maun lisäksi appelsiinista tulee fruitieen lisää C-vitamiinia. Nyt onkin hyvä aika tyhjennellä pakastinta viime kesän marjasadosta, ja juoda marjoja vaikkapa fruitien muodossa pois!

Mustaherukkafruitie

2 banaania
2 dl mustaherukoita
2 dl appelsiinitäysmehua

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi juomaksi. Kaada juoma laseihin ja tarjoa aamu- tai välipalajuomana.

9 kommenttia:

  1. Mustaherukka on ihanan makuista, terveellistä sekä ihastuttavan väristä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on.:) Smoothiet ja fruitiet on näppäriä juomia, menee vitamiineja tehokkaasti alas.;)

      Poista
  2. Vähän samantapaista smoothieta teen minäkin usein,banaanin ja mustaherukoiden kanssa,sillä yritän välttää maitotuotteita,tosin en kokonaan,.Onneksi täälläkin saa marketista mustaherukoita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät nämä välttämättä maitotuotteita kaipaakaan. Itse kuitenkin useimmiten laitan joukkoon myös piimää, maitoa tai maustamatonta jogurttia saadakseni kalsiumia.:) Kiva, että teillä päinkin herukoita myydään.:)

      Poista
  3. Hurjan herkullinen väri. Ja korkea lasi sopii smoothielle (ja fruitielle) kuin nenä päähän! Pitääpä laittaa itsekin sauvasekoitin taas laulamaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana väri tulee mustaherukoista.:) Usein noita smoothieita ja fruitieita tulee sekoiteltua sen verran reilu annoskin, että vaatii väkisinkin korkeamman lasin.;) Onneksi näitä on todella nopea tehdä.:)

      Poista
  4. ihanaa juomaa,pitäisi taas tehdä ja mehupohjaisena kokeilla,yleensä aina maitotuotteita myös käytän...ajattelin aloittaa jonkinlaisen kuntoilun( kaikki pitkät kävelylenkit sun muut on jääneet,kun työssä saa/täytyy kävellä tuhansia askelia päivittäin)ja silloin(kin) maistuu tämmöiset juomat =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mehupohjaisinakin nämä juomat on todella hyviä.:) Kuntoilua ja kevyempää ruokavaliota täytyisi täälläkin taas "harrastaa". Vaikka tuleehan sitä joka päivä lenkkeiltyä ja siihen vielä kaikki hyötyliikunta päälle. Ruokailuun tarvittaisiin taas enemmän muutosta, kun joululta jäi vähän huonot tavat päälle.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-