perjantai 4. tammikuuta 2013

Kahvia ja maitovaahtoa


Aikaisemmin join kahvini mustana ilman sokeria, pari vuotta sitten siirryin sokerittomaan maitokahviin. Maitokahvista tulee kotioloissa parasta, jos maidon viitsii kuumentaa. Nyt sain joululahjaksi Tupperwaren maidonvaahdottimen, jolla maidon kuumennus ja vaahdotus sujuu ihan näppärästi ja nopeasti. Maidonvaahdottimen kannu täytetään maidolla merkkiin asti, ja kuumennetaan mikrossa. Lisätään sekoitin kannuun ja vedetään mäntää ylös ja alas noin 40 sekuntia. Muutaman sekunnin ajan annetaan maidon saostua ja kaadetaan sitten kuppeihin kahvin joukkoon.


Maitokahvi

vahvaa kahvijuomaa
vaahdotettua maitoa
(sokeria)

Suodata vahva kahvijuoma. Lämmitä maito kiehumispisteeseen, ja vaahdota. Kaada kahvijuoma kuppiin ja päälle vaahdotettu kuuma maito. Makeuta juoma halutessasi sokerilla.

6 kommenttia:

 1. Samaa mieltä kanssasi tuosta maitokahvista. Mies osti julmetun suuren Melittan papukahvikeittimen, josta saa espressoo, cappuccinoa ja taviskahvia. Rouhee ääni, kun mylly jauhaa papuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisesta keittimestä olen hieman alkanut haaveilemaan.;) Vaikea vain saada mustaa kahvia juova mies innostumaan... No, ehkä vielä joskus sellainen meillekin tulee. Onneksi näinkin ihan kelpo maitokahvia valmistuu.:)

   Poista
 2. Hauskan näköinen vehje tuo vaahdotin. En olekaan tuollaista ennen nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tällaiseen vaahdottimeen ollut aiemmin törmännyt, mutta hyvin vain sekin saa vaahtoa aikaiseksi. Ja voihan tuota pikkukannua käyttää välillä johonkin muuhunkin.:)

   Poista
 3. Minä olen juonut kahvia kaksi vuotiaasta saakka, kun edesmennyt mummoni opetti minut juomaan kahvia. Maitoa ja runsaasti sokeria..;D Pitkään join kahvia noin, mutta 19-vuotiaana aloin juoman ilman sokeria ja nyt en voisi kuvitellakaan, että joisin kahvia sokerilla..:D Tämä maitokahvi nyt kyllä maistuisi!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pienenä minäkin kahvinjuonnin aloitin, ja taisi sekin alkaa mummolassa.;) Minä join kuitenkin pienenäkin kahvin mustana, mutta silloin sentään sokerin kanssa. Ensimmäiseksi taisinkin aina mummulle mennessä käskeä, että keittää sitä sumpin roisketta tai myrkyn litkua.;D Jossain vaiheessa kahvinjuonnissa tuli pidettyä taukoa, mutta alkoi sitten uudelleen, kun useimmiten kylässä tarjotaan kahvia, eikä aina viitsi teetä pyytää. Nykyään ei enää päivää pysty ilman kahvia olemaan, vaikka en kuitenkaan mikään suurkuluttaja ole, 1 - 3 mukillista menee päivässä. Sokerin kanssa kahvi maistuu nykyään oudolle, vaikka muuten kaikki makea maistuukin.:)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-