tiistai 8. tammikuuta 2013

Gremolata-aioli


Sitruunasta, valkosipulista ja persiljasta valmistettua gremolataa käytetään usein osso bucon kanssa, mutta se sopii hyvin maustamaan myös muita ruokia. Aiolikin saa gremolatasta uuden vivahteen ja kauniin vihreän värin. Gremolata-aioli sopii erityisesti kalan ja keitettyjen juuresten kanssa tarjottavaksi.

Gremolata-aioli

1 valkosipulinkynsi
1 dl hienonnettua persiljaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 - 2 rkl sitruunamehua
1 keltuainen
suolaa ja valkopippuria
2 tl juoksevaa hunajaa
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl oliiviöljyä
1 prk kermaviiliä

Mittaa ainekset öljyjä ja kermaviiliä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää öljyt ohuena nauhana koneen käydessä, kunnes muodostuu pehmeä majoneesi. Sekoita gremolataan kermaviili lusikalla. Tarkista maku. Anna tekeytyä jääkaapissa tarjoiluun asti.

3 kommenttia:

  1. Tätä kastiketta täytyy kyllä kokeilla, kun kalaa seuraavan kerran syödään.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan, itse tykkään kalan kanssa erityisesti tällaisista kylmistä kastikkeista.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-