maanantai 28. tammikuuta 2013

Appelsiinitäytekakku


Cupcakesit eivät tietenkään riittäneet toimittamaan syntymäpäiväkakun virkaa, joten olihan se kakkukin leivottava. Koska appelsiinit ovat tällä hetkellä maukkaimmillaan ja erittäin edullisia, halusin tehdä pitkästä aikaa raikkaan ja pirteän appelsiinitäytekakun. Tätä kakkua tuleekin usein tehtyä juuri parhaimpaan appelsiiniaikaan, ja aina se vain maistuu yhtä hyvälle.

Appelsiinitäytekakku

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
yhden appelsiinin mehu ja kuori (mehua n. 3/4 - 1 dl)

Kostutus:
1 1/2 - 2 dl appelsiineista puristettua mehua

Täyte:
3 appelsiinia
2 1/2 dl sokeria
100 g voita
2 munaa
3 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa

Koristelu:
2 - 3 appelsiinia
mantelilastuja

Kiille:
1 1/2 dl appelsiineista puristettua mehua
1 dl Dansukker Multi Hyytelösokeria

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää siivilän lävitse kuivat aineet ja lopuksi kuoriraaste ja mehu. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan ja paista noin 30 - 45 minuuttia. 175 -asteisessa uunissa. Kumoa kypsä kakku jäähtymään leivinliinalle. Valmista täyte raastamalla hyvin pestyistä appelsiineista kuoret. Purista kahdesta hedelmästä mehut. Mittaa kattilaan kuoriraaste, mehu, sokeri ja rasva. Kuumenna seosta vesihauteessa, kunnes rasva sulaa. Lisää vatkatut munat ja sekoita vesihauteessa sakeaksi noin 20 minuuttia. Ota kattila vesihauteesta ja liuota sekaan kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet, joista on puserrettu ylimääräinen vesi pois.  Jäähdytä. Vaahdota kerma ja sekoita se jäähtyneeseen appelsiinitäytteeseen. Jaa kakkupohja kolmeen osaan.  Kostuta levyt kevyesti appelsiinimehulla. Täytä välit appelsiini-kermatäytteellä. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille. Kuori ja viipaloi appelsiinit.Koristele kakun pinta appelsiiniviipaleilla ja reunat mantelilastuilla. Sekoita kattilassa appelsiinimehu ja hyytelösokeri. Kiehauta, ja anna jäähtyä muutaman minuutin ajan. Lusikoi kiille varovasti appelsiinien päälle.

6 kommenttia:

  1. Täällä jo odoteltiinkin koska tämä kakku tulee :D
    Kuulostaa ihan todella herkulliselta! Jotain appelsiinista kakkua on tehnyt mieli mutta sopivaa ohjetta en ole vielä löytänyt. Tuota täytettä on kokeiltava.
    Näyttääkin vielä ihanan raikkaalta :)

    Oikein lämpimät syntymäpäiväonnittelut!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämmöinen kakku se appelsiinikakku on.:) Tuo täyte on ihanaa, ja sillä on kiva päällystääkin koko kakku. Ei tarvitse erikseen tehdä mitään päällysteitä tai vaahdottaa kermaa ja pursottaa. Ja pohjassakin on vielä lisää appelsiinin makua. Aika makeaa tämä on, vaikka sitruksinen onkin. Sokerin määrää tietenkin voi täytteestä vähentääkin. Kokeilla kannattaa, jos appelsiinileipomukset on mieleen.:) Kiitos onnitteluista!:)

      Poista
  2. Todella näyttävä syntymäpäiväkakku, aurinkoinen ja keväinen, vaikka ulkona lumista onkin!;) Tykkään appelsiineista. Tuo täyte on varmasti ihanan raikasta. Tällaista täytekakkua täytyy kyllä kokeilla kevään mittaan. Kivat kuvat olet taas muuten napannut.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tähän ei onneksi tarvitse kauheasti koristeita miettiä ja niitä näperrellä. Eikä tarvita pursotintakaan.;) Mantelilastuja olisi voinut vähän vaikka paahtaakin ensin, kun ovat hirveän vaaleita, mutta en iltamyöhällä kakkua kootessa jaksanut. Appelsiinit ja muut sitrushedelmät antavat ihanan maun kaikkeen. Kokeile vaan, kakku sopii hyvin vaikka pääsiäispöytään.:) Se hyydytetty voileipäkakku jäi vielä tekemättä, mutta jos pääsiäiseksi...;) Kiitos, onneksi valoakin alkaa taas koko ajan olla enemmän ja enemmän. Helpottaa kuvaamista.:) Kovasti olen tykästynyt kuvaamaan tässä tietokonepöydällä musta kirjoitusalusta taustana. Tähän tulee valokin aika mukavasti ikkunasta.:)

      Poista
  3. Voi miten herkullinen kakku!! Varmasti raikasta!! ONNEA sankarille!! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kakku on, joskus aina pitää tehdä.:) Kiitos!:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-