Näissä pienissä ja mehevissä brownies-leivonnaisissa on makuparina appelsiini ja suklaa. Näiden kahden yhdistelmä toimii aina loistavasti. Browniesit ovat jo sellaisenaan hyviä, mutta kuorrute kruunaa kaiken, ja tekee herkuista juhlavammat ja entistä paremmat.
Appelsiinibrownies
Taikina:
100 g voisulaa
2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
pieni ripaus suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
50 g J.D. Gross 70 % tummaa suklaata, jossa kandeerattua appelsiininkuorta
Kuorrutus:
1 kananmunan valkuainen
200 g Valio Viola appelsiinituorejuustoa
maun mukaan tomusokeria
Koristeeksi:
raastettua appelsiinin kuorta
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja
suola. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää
voisula ja karkeaksi rouhittu suklaa. Lusikoi taikina browniesvuoan
koloihin tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista
225 -asteisessa uunissa n. 15 - 20 min. Anna jäähtyä hyvin ennen
browniesvuoasta kumoamista tai uunivuoasta annospaloihin leikkaamista.
Vaahdota kuorrutusta varten valkuainen. Sekoita valkuaisvaahdon
joukkoon tuorejuusto, ja makeuta tomusokerilla. Pursota tai levitä
kuorrute browniesien päälle. Koristele lopuksi
appelsiininkuoriraasteella.