tiistai 4. joulukuuta 2012

Viikunamarmeladi


Jouluna pitää kokeilla aina jotain uuttakin perinteisten ruokien rinnalla, ja tänä vuonna yhtenä uutuutena meillä on viikunamarmeladia. Marmeladia on tarkoitus syödä erilaisten juustojen kanssa, mutta sopisi se hyvin moneen muuhunkin, ja muulloinkin kuin vain jouluaikaan. Viikunamarmeladia on myös kiva antaa lahjaksi.

Viikunamarmeladi

600 g kuivattuja viikunoita
2 dl konjakkia
2 appelsiinin mehu
2 dl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori

Paloittele viikunat pieniksi paloiksi kattilaan. Kaada päälle konjakki ja anna viikunoiden liota muutama tunti. Puserra appelsiineista mehu ja kaada mehu kattilaan. Lisää sokeri, ja kiehauta. Keitä marmeladia miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Jos haluat marmeladista sileämpää, soseuta esim. sauvasekoittimella. Lisää joukkoon lopuksi hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja purkita marmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä marmeladi viileässä.

8 kommenttia:

  1. Näyttää juuri niin hyvältä, kuin olen suunnitellutkin.;) Täytyy muistaa huomenna ne viikunat kauppareissulla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein hyvää marmeladista tuli, ja varmaan tulee toistekin tehtyä. Kannattaa kyllä jotain viikunamarmeladia/-hilloa tehdä. Kiva lisuke juustotarjottimelle.:)

      Poista
  2. En ole kuivattujen viikunoiden ystävä mutta tuo kyllä näyttää hyvältä tuossa juuston ja keksin päällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkoisen makeita ovat kuivattuina, ja marmeladistakin tulee hyvin makeaa. Sopii kuitenkin hyvin voimakkaiden juustojen kanssa. Itse tykkään sekä kuivatuista että tuoreista viikunoista.:)

      Poista
  3. Näyttää tosi hyvältä! Olen kerran tenhyt viikunamarmeladia jouluksi ja olihan se hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvää kyllä oli. Tätä voisi sipaista vaikka paahtoleivällekin.:)

      Poista
  4. oo,tätä voisin minäkin kokeilla,en ole ikinä tehnyt marmeladia ja viikunaakin (kuivattu) maistoin vasta kun tein suklaasalamin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivatut viikunat on tosi makeita, mutta kyllä niitä on joskus mukava napostella sellaisenaankin yksi tai kaksi kerrallaan.:) Marmeladi oli kiva kokeilu.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-