perjantai 7. joulukuuta 2012

Uunijuusto ternimaidosta & karpalohilloke


Itsenäisyyspäivän jälkiruoka noudatteli myös pääruoan tavoin kotimaista linjaa. Tein ternimaidosta uunijuustoa sekä juuston lisukkeeksi hilloketta karpaloista, joita kävin loppusyksyllä keräämässä paikalliselta suolta. Uunijuusto ei meissä suurempaa ihastusta herättänyt. Kyllähän sitä söi, mutta eiköhän ne ternimaidot tule jatkossakin käytettyä mieluummin  vain lettutaikinaan.

Uunijuusto ternimaidosta & karpalohilloke

Uunijuusto:
1/2 l ternimaitoa
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Sekoita ternimaidon joukkoon ripaus suolaa ja sokeria. Kaada maito voideltuun uunivuokaan tai annosvuokiin. Paista uunissa 175 asteessa, kunnes juusto on sopivasti hyytynyt. Meillä hyytyminen vei noin tunnin. 

Karpalohilloke:
2 dl karpaloita
1/2 dl hillo-marmeladisokeria
1/2 dl vettä
1 kanelitanko

Mittaa kattilaan kohmeiset karpalot, hillo-marmeladisokeri, vesi sekä kanelitanko. Kiehauta ja keitä 5 - 10 minuuttia. Jäähdytä ja poista lopuksi kanelitanko. 

8 kommenttia:

  1. Harmi ettei uunijuusto toiminut teillä. Minunkin olisi aika kokeilla, onko aika kullannut muistot. Jos nyt jostain vielä joskus saan ternimaitoa käsiini, niin ensimmäisenä menee kyllä kokeiluun ne kehumasi letut.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, makuja on monia.:) Kyllä uunijuustokin on monelle herkkua, mutta meille se ei nyt vain sitten ihan täysin uponnut. Letut on niin paljon parempia, ettei enää uunijuustoon malta maitoa tuhlata.;)

      Poista
  2. naam,juustolaatikkoa =P ihanaa herkkua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva oli silti tätäkin kokeilla, vaikkei meillä ihastuttu.:)

      Poista
  3. Mun mielestä uunijuusto kuulostaa herkulliselta! Etenkin jonkun ihanan hillokkeen kanssa niin kuin tässä :-) Täytyypä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan. Saatat tykätäkin.:) Uunijuusto ei ihan meidän juttu ollut, mutta monelle se on kuitenkin herkkua.:)

      Poista
  4. uunijuusto,ihanaa.sain seija muorilta ternimaitoa ja otin sen sulamaan.teen uunijuustoa joka lapsuudesta asti on kuulunut minun erityis herkkuihin. joo tulee tosi hyvät letut ja pullataikinaan se sopii myös erinomaisesti.tulee kuohkea ja hyvä pulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tehtiin eilen taas pannaria ternimaidosta. Täytyykin kokeilla pullataikinaa seuraavaksi.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-