perjantai 7. joulukuuta 2012

Suklaa-taatelikakku


Mustikkasuu -blogin Melody kommentoi taatelikakkureseptissäni tehneensä useana vuonna suklaa-taatelikakkua. Suklainen taatelikakku kuulosti sen verran houkuttelevalta, että pitihän sellainenkin sitten jouluksi leipoa. Ja tuli kyllä hyvä kakku! Hieman tumma suklaa peittää taatelin makua, mutta sehän ei ole huono asia, kun kyse on kerran suklaasta...

Suklaa-taatelikakku

1 1/2 dl vettä
1 pkt (250 g) taateleita
200 g voita
2 kananmunaa
3 dl sokeria
1/2 dl maitoa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g tummaa suklaata rouhittuna
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Vuokaan:
voita
korppujauhoja
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kiehauta kattilassa vesi ja paloitellut taatelit. Keitä, kunnes taateli pehmenee. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu voi. Sekoittele, kunnes voi sulaa, ja seos on tasaista. Kaada taateliseos kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos jäähtyy. Jäähtymistä voi nopeuttaa laittamalla kulhon tiskialtaaseen, jossa on kylmää vettä. Vatkaa jäähtyneeseen seokseen kananmunat yksitellen. Lisää sokeri ja maito. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakku 175 asteessa uunin alatasolla n. 1 tunti. Kumoa kakku vuoasta vasta jäähtyneenä.

14 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Itse tein myös suklaa-taatelikakkua, johon laitoin myös glögiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Glögi antaa varmasti myös kivasti makua kakkuun. Pitää kokeilla ensi vuonna.:)

      Poista
  2. Herkkuyhdistelmä....maistella olen saanut, vaan itsellä on vielä tehtävien listalla...josko huomenna saisi aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taatelikakusta tuli suklaan kanssa entistä parempaa.:) Se onkin nyt joka päiväistä leipomista. Itselläni on tänään vuorossa pikkuleipien teko.:)

      Poista
  3. Suklaa ja taateli on kiva yhdistelmä:) (käytän sitä avokaadopohjaisessa suklaamoussessa) Tuossa kakussakin varmaan tosi hyvää:)

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla, että heti kiinnostuit ideasta niin, että kokeilitkin jo tällaista suklaista versiota. Tällaisena suklaan puolestapuhujana en voi kuin todeta: suklaatahan ei voi olla koskaan liikaa ja se sopii kaikkeen, ja pelastaa päivän kuin päivän..;)Onpa kyllä on aivan minun makuuni tämä suklaa-taatelikakku! Upean näköinen kakku! Kyllä olisi kiva olla teillä kahvilla kaikkien näiden herkkujen kanssa.:D Onneksi jouluun on enää pari viikkoa, sitten pääsee herkuttelemaan.:) Tosin olenhan minä tässä hieman maistellut omia joululeipomuksiani, täytyyhän sitä tarkastaa tuotokset ennen virallista tarjolle laittoa...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hetihän se suklaa aina kiinnostaa.;) Miten suklaa voikin olla niin hyvää!:) Tässä kakussa pysyi pohjakin tasaisempana.;) Joulukahvitteluihin alkaa jo olla hyvin kastamista, mutta vähän vielä jotain on leivontalistalla.;) Aika vauhtia joulu lähenee. Pitäähän sitä aina vähän maistellakin, kun jotain saa valmiiksi. Joulutorttujakin on jo tullut syötyä useampi.:)

      Poista
  5. tämä voisi olla kyllä se kakku,jonka vielä tekisin...näyttää tosi hyvältä

    VastaaPoista
  6. Nyt kun muistutit niin olen itsekin tälläistä joskus leiponut ja muistelisin että oli aivan ihanaa! Ohjetta ei ole enään olemassakaan joten raapustan äkkiä tämän reseptisi talteen, kiitosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi pahaakaan olla, kun kerran suklaata tulee.;) Voi olla, että tästä lähtien meilläkin taatelikakut on näitä suklaisia. Hyvää on.:) Raapusta vain.:)

      Poista
  7. Mulla epäonnistui. Tuli mutakakku, vaikka jatkoi paistamistakin. Vaahdotin voin ja sokerin ja lisäsin munat yksitellen vatkaamalla. Voiko se nyt olla syynä. Onko voin määrä oikea?

    VastaaPoista
  8. Harmillista, että epäonnistui! Määrät on kyllä ihan oikeat reseptissä. Siis vaahdotitko voin ja sokerin yhteen? Niinhän tässä kakussa ei tehdä, vaan voi lisätään sinne taateliseokseen sulamaan. Sitten vatkataan, kunnes jäähtyy, ja sitten lisätään kananmunat yksitellen, ja vasta sitten on sokerin vuoro.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-