maanantai 10. joulukuuta 2012

Paraisten piparkakut


Siirappiset pikkuleivät kuuluvat ehdottomasti jouluun. Ne sopivat kahvipöytään sekä kuuman glögin seuraksi. Piparkakut ovat hyvä yhdistelmä myös homejuustojen kanssa juustotarjottimella.

Paraisten piparkakut
 
1,5 dl siirappia

2,5 dl sokeria

250 g leivontamargariinia

2 rkl piparkakkumaustetta

2 munaa

0,5 tl suolaa

1,5 tl soodaa

0,5 kg (runsas 8 dl) vehnäjauhoja
 
Kiehauta siirappi, sokeri, rasva ja mausteet. Jäähdytä seos ja vatkaa sitten vaahdoksi. Lisää vaahtoon yksitellen edelleen vatkaten munat ja lopuksi jauhot, joihin olet sekoittanut suolan ja tasapäiset lusikalliset soodaa. Nosta taikina kovettumaan seuraavaan päivään asti. Kaaviloi siitä sitten levy, josta otat haluamasi muotoisia piparkakkuja leivinpaperille pellille. Kypsennä piparkakut uunin keskiosassa 175 asteessa. Pellillisen kypsymisaika on noin 7 minuuttia. Ole tarkkana, sillä piparkakut ovat ohuita ja palavat helposti!

4 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-