keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Kirsikkapullat


Joulupullien koristeeksi sopivat sokeroidut kirsikat, jotka antavat pulliin jouluista väriä. 

Kirsikkapullat

Taikina:
5 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 1 kg vehnäjauhoja
150 g voita

Voiteluun:
kananmuna

Päälle:
sokeroituja kirsikoita
raesokeria

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää loppuvaiheessa pehmennyt voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa n. 30 min. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina n. 30 yhtä suureen palaan ja muotoile haluamasi mallisia pikkupullia. Kohota pullia liinan alla vielä n. 30 min. Voitele pullat kananmunalla, koristele kirsikoilla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10 min.

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kirsikoilla saa pulliin helposti väriä ja näköä.:)

      Poista
  2. Mitäpä tässä muuta sanomaan, kuin että kyllä maistuisi ;)

    VastaaPoista
  3. voi mitä ihania pullia...minä olen tehnyt aina kirsikkasarvet Jouluksi,mutta tänä vuonna ajattelin muuttaa perinnettä hieman ;) katsotaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Välillä on mukava vähän muunnellakin, vaikka kyllähän ne perinteet tekevät joulun.;)

      Poista
  4. Nämä on kyllä niin super suloisia! Täytyykin ostaa vihreitä ja punaisia kirsikoita.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Hyviä, jouluisia koristeita ovat nuo sokeroidut kirsikat.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-