torstai 6. joulukuuta 2012

Karpalo-suklaakakku


Leivoin jouluksi karpalo-suklaakakun, jonka ohjeen löysin Rakkaudesta ruokaan -blogista. Resepti on peräisin viime vuoden Koti ja keittiö -lehdestä, jossa se oli ollut nimellä Moderni joulukuivakakku. Pari palaa kakusta jo maisteltiin, ja hyvää oli. Ainakin suklaa maistui ihanasti.

Karpalo-suklaakakku

2 dl kuivattuja karpaloita
1 dl konjakkia
200 g voita
2 dl sokeria
3 kanamunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
100 g tummaa suklaata

Laita karpalot likoamaan konjakkiin yöksi. Valuta ylimääräinen neste pois. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon kerman kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe ja karpalot käännellen joukkoon. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n.2 l). Paista 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

8 kommenttia:

  1. Todella kauniin kakun olet tehnyt. Minäkin sain aikaiseksi tänään tämän kakun.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän vain tuo kakun pinta nousi niin, ettei siivujen pohja ole nyt tasainen, mutta eipä se kuitenkaan makua haittaa.:) Minulla usein pakkaa kakkuihin tulemaan kupera pohja.;) Hyvää kakkua on, kun piti maistaa ennen pakastimeen laittoa.:)

      Poista
  2. Hienon näköinen kakku! Karpalo ja suklaa sopivat hyvin yhteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvä yhdistelmä on, kun on kirpeää ja makeaa.:)

      Poista
  3. tosi hyvä kuva kakusta,ihanat palat(olisi pitänyt vaan itsekkin maistaa) ;D minullakin kakku kohosi upeasti tai olisi pitänyt paistaa isommassa vuoassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on vain taas ollut niin pimeitä päiviä, ettei kuvaamisesta meinaa tulla mitään. Hyvää oli kakku, ja varmasti maku sen kuin paranee vielä, niinkuin noilla kahvikakuilla on tapana.:) Taikina kohosi niin hyvin, ettei siivuja saa pysymään pystyssä, mutta ei se haittaa.:)

      Poista
  4. Pitihän minunkin jo kokeilla tätä kakkua, kun niin moni muukin jo on tehnyt ja kehunut ja hyväähän tämä olikin... tuon pintakohoamisen saa rauhottumaan sillä että lasket kakun paistolämpötilaa hieman...silloin kakku nousee/kohoaa tasasemmin. Nähtävästi sinullakin on jonkilainen pinnoitettu vuoka, ne johtavat lämpöä eri tavalla. Minä laitan aina ohjeisiin paistolämmöksi vaan 150-160 astetta... lopussa voi tarvittaessa nostaa hieman lämpöä, jos haluaa ruskeamman pinnan kakkuun. Kahvikakku kohoaa niin kauan kun sen sisälämpötila on 75 astetta, joten jos siihen on jo tullut paistopinta pinnalle ja kakku kohoaa...sillon nousee tuollainen pinta. Kokeiles lämpötilan alennusta, josko se sinullakin auttaisi....ei siinä ainakaan mitään menetä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä kakkuohjeitakaan ei ole koskaan liikaa. Kiva on aina kokeilla jotain uutta.:) Pinnoitetussa vuoassa paistelen kakut suurimmaksi osaksi, vaikka yksi silikonivuokakin löytyy. Kiitos noista vinkeistä! Kokeilen ensi kerralla.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-