keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Eggnog eli munatoti


Joulun pyhinä nautittiin glögin ohella lämpimistä munatoteista. Maitopohjainen munatoti on talviaikaan suosittu juoma Pohjois-Amerikassa. Juomaa voidaan terästää rommin sijasta myös viskillä, brandyllä tai konjakilla.

Eggnog

1/2 l maitoa
2 keltuaista
1 - 2 rkl sokeria
ripaus vaniljasokeria

Lisäksi:
2 dl kuohukermaa
1 - 2 dl rommia

Pinnalle:
raastettua muskottipähkinää

Vaahdota kerma valuvaksi vaahdoksi ja sekoita siihen rommi. Vatkaa maito, keltuaiset ja sokerit paksupohjaisesssa kattilassa ja kuumenna pohjaa myöten sekoittaen, kunnes keitoksesta alkaa nousta höyryä ja se sakenee hiukan. Älä keitä, ettei keltuainen juoksetu. Nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon kermavaahto ja rommi. Kaada seos mukeihin. Ripottele pinnalle muskottia ja tarjoile heti.

4 kommenttia:

  1. Nätti kuva! Amerikassa asuessa tuli kerran ostettua valmista egg nogg-juomaa, mutta tykkään enemmän venezuelalaisesta versiosta ja munattomasta sellaisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Ensimmäistä kertaa tehtiin ja maisteltiin munatotia. Ihan kiva lämmin juoma. Aattona tehtiin myös sinun ohjeellasi venezuelalaista ponche cremaa.;) Jos siitä vain jokseenkin kelvollinen kuva löytyy, niin blogiin on tulossa...:)

      Poista
  2. Munatotia en olekaan päässyt vielä koskaan maistamaan, täytynee ottaa resepti talteen ja korjata tilanne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi tuttavuus oli meillekin. Munatotiinkin löytyy ohjeita joka lähtöön, nyt tuli kokeiltua tällaista. Kivaa vaihtelua glögille. Rommimerkki vaikuttaa sitten todella paljon totin makuun eli kannattaa valita sellaista rommia, mistä pitää sellaisenaankin. Rommeissa on tosi paljon eroja.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-