Unelmatorttu on kääretortuista suosikkini. Sitruunaiset maut tuovat torttuun vaihtelua ja raikkautta.
Unelmatorttu lemon curd -täytteellä
Torttupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
100 g voita
1 1/2 dl tomusokeria
1 keltuainen
2 tl vaniljasokeria
1 rkl appelsiinimehua
n. 1 dl lemon curdia eli sitruunatahnaa
Vaahdota kananmunat ja sokeri hyvin
keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina
varovasti tasaiseksi. Kaada ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle
uunipellille. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 - 15 min.
Kumoa pohja leivinpaperille, jolle on ripoteltu hienoa sokeria. Poista
pohjapaperi. Anna pohjan jäähtyä ennen täytteen levittämistä. Vatkaa
huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään. Lisää keltuainen,
vaniljasokeri sekä appelsiinimehu. Vatkaa kuohkeaksi ja levitä
torttupohjan päälle. Levitä lopuksi vielä ohut kerros lemon curdia ja
kääri torttu rullalle. Laita torttu jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.
Kaunis kääretorttu!
VastaaPoistaKiitos!:)
PoistaMinulta on mennyt tuo lemon curdin ohje ihan ohi, kiitos muistutuksesta!:) En ole vielä kokeillut nimittäin sitä, ja nytkin minulla on täällä purkki kaupasta ostettua lime curdia, jonka ostin testausmielessä. Tuo värikin on niin käsittämättömän upea tuossa itse tehdyssä tahnassa, että kyllä ehdottomasti aion sitä kokeilla. Unelmatorttu on ihanaa! Kaunis ja pirteä kuva, lempikukkiasikin taustalla.:)
VastaaPoistaLemon curdia olen tehnyt useammallakin ohjeella, mutta tuo linkin takana oleva on siitä mukava, kun ei siihen mene mahdottomasti kananmunia. Itse kannattaa tahnaa tehdä. Tulee paljon parempi maku ja koostumus, ja väriäkin on tosiaan enemmän kuin kaupan valmiissa.:) Unelmatorttu on tosi hyvää, välillä sitä vain on kiva vähän näin tuunailla. Kiitos. Lempikukilla varustettu lautasliina sopi sävyjensä puolesta hyvin taustaksi.;)
PoistaLemon curd on niin herkkua! Viimeksi purkista oli kadonnut puolet avomiehen masuun, ennen kuin olin edes kerennyt käyttää sitä itse! :-D Varmaan hyvää myös kääretortun välissä, nam!
VastaaPoistaTotta, ja varsinkin itse tehty. Mielellään sitä syö ihan suoraan purkistakin, mutta on sitä kiva käyttää leipomuksiinkin.:)
Poistaäärettömän herkullisen näköistä...kelpaisi vaikka Itsenäisyyspäivän kahvipöytään =)
VastaaPoistaKiitos. Mikä ettei.:)
Poista