maanantai 12. marraskuuta 2012

Koskenlaskijan juusto-kasvispiirakka


Tämän kasvispiirakan ohje oli Koskenlaskijan viherpippuri-sulatejuustopaketin pohjassa monta vuotta sitten. Piirakkaa leivotaan meillä aina silloin tällöin, ja se on yksi suosikeistamme. Piirakka sopii hyvin suolaiseksi tarjottavaksi kahvipöytään, väli- tai iltapalaksi jne. Piirakka kestää hyvin myös pakastamista, joten sitä voi hyvin leipoa etukäteenkin vierasvaraksi.

Koskenlaskijan juusto-kasvispiirakka

(uunipellillinen)

Pohja:
2 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
50 g voita sulatettuna
5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 iso sipuli
2 porkkanaa

1 palsternakka
3 eriväristä paprikaa
2 rkl voita
1 pkt Koskenlaskija viherpippuri -sulatejuustoa
2 munaa
1 tl suolaa
2 valkosipulin kynttä
1 dl hienonnettua persiljaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset ja vaivaa kimmoisaksi. Kohota. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kohota. Suikaloi kasvikset ja hauduta voissa pannulla pehmeiksi. Ota pannu levyltä. Lisää kuutioitu juusto ja muut aineet. Levitä täyte pohjalle. Paista 250 asteessa 15 - 20 min.

16 kommenttia:

  1. Kuulostaa todella herkulliselta tuon juuston kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viherpippurinen juusto antaa piirakalle mukavasti potkua.:)

      Poista
  2. Tätä täytyy testata! Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä. Yleensä tämä maistuu hyvin niillekin, jotka eivät niin mahdottomasti kasviksista piittaa. Oikein hyvää on.:)

      Poista
  3. Joka kerta, kun päivität jonkun ohjeen, ajattelen innoissani "tätä täytyy kokeilla!" - niin kävi taas, osuva blogin nimi siis.:) Näyttää todella herkulliselta nimittäin, maistuis!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se juuri oli yksi blogini päätarkoituksista, että ohjeet olisivat sellaisia, jotka meillä on hyviksi havaittu, ja sitä myötä saattaisivat maistua myös lukijoille.:) Tämä on hyvä piirakkaohje. Taitaa olla jo reilu 20 vuotta aikaa siitä, kun tähän ohjeeseen on tullut ensimmäistä kertaa törmättyä, ja edelleen se kuuluu vakioleipomuksiin.:)

      Poista
  4. Tää on hyvää piirakka, joskus myös olen tehnyt!! Täytyykin taas hankkia ainekset tähän =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan loistava ohje on. Pakko on välillä tätä leipoa, kun alkaa tekemään mieli.:)

      Poista
  5. maistuis tosiaan...ihania ohjeita taas vaikka kuinka ja kiva uusi blogipohja =)

    VastaaPoista
  6. Tää oli kyllä superhyvää, meillä oli tarjolla torstaina naistenillassa ja piirakka meni kuin kuumille kiville. Jotenki sen oloinen piirakka ettei haitannu että se oli kasvista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä piirakka on niin hyvää ja maukasta, ettei todellakaan haittaa, vaikka onkin kasviksista. Pellillinen kuluu aina turhan nopeasti.;)

      Poista
  7. Ajattelin, että kerrankin piirakka, jossa olis makua, mutta tää olikin aika mauton. Itehän oon kasvissyöjä, joten en mitään lihajuttuja kaipaa väliin, vaan makua. Ananas vois sopia tuohon sekaan? Tai sitten viherpippurijuuston tilalle aurajuustoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika outoa, jos tämä piirakka oli mautonta, koska kasviksissa ja viherpippurijuustossa on paljon makua. Kaikki ovat aina tuntuneet kovin pitävän tästä Valion reseptistä. No, makujakin on tietysti yhtä monta kuin syöjääkin.;) Itse en menisi tähän piirakkaan enää mitään makeaa lisäämään, mutta mikä estää kokeilemasta... Ja aurajuusto nyt on aina missä vain hyvää.:)

      Poista
    2. Söin eilen kylässä ja kyllä oli maukasta. Hyvä kasvisten ja juuston maku, juuston viherpippuri antoi sopivasti potkua!

      Poista
    3. Tämä on kyllä hyvä piirakka juuri tällaisenaan. Pitäisikin pitkästä aikaa leipoa.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-