perjantai 23. marraskuuta 2012

Kinuskikakku


Pari vuotta sitten tein tällaisen kinuskikakun. Tällä ohjeella kinuskista tulee vaaleaa ja mattapintaisempaa kuin fariinisokerilla valmistetusta kinuskista. En omista muotteja marsipaanikoristeiden tekemiseen, mutta eri kokoisilla kukkapiparimuoteilla sai tehtyä ihan kivat marsipaanikukat.


Kinuskikakku

Vuokaan:
voita
vehnäjauhoja

Pohja:
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
6 kananmunaa
3 dl sokeria

Kostutukseen:
maitoa

Täyte:
1 prk Flora Vispiä
tomusokeria
omenahilloa

Kinuskikuorrutus:
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 rkl tummaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
nokare voita

Reunoille:
2 prk Flora Vispiä
tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristeeksi:
marsipaanikukkia ja -lehtiä

Voitele kakkuvuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla. Sekoita keskenään kakkupohjan kuivat aineet. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vaahtoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa keskitasoa hieman alempana n. 35-40 min. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Kokoa kakku. Kostuta jokainen kakkulevy vuorollaan maidolla. Levitä kakun väleihin omenahilloa sekä vaahdoksi vatkattua ja tomusokerilla makeutettua Flora Vispiä.

Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min.). Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi. Kaada valmis kinuski välittömästi kakun pinnalle ja levitä lastalla.

Vaahdota vispikerma ja lisää loppuvaiheessa maun mukaan tomusokeria sekä vaniljakreemijauhe. Pursota vaahto kakun reunoille. Lisää marsipaanikoristeet kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.

10 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida: upea kakku!
    Jotain tämänsuuntaista ohjetta kinuskille olen etsinytkin. Joskus aikoinaan (15 vuotta sitten...) sain maistaa kinuskikakkua, jonka päällyskinuski oli kuin fudgea eikä suinkaan tummaa kinuskia jota usein näkee.
    Valitettavasti reseptiä en koskaan kysynyt (ei tullut mieleenkään saati kiinnostanut), mutta mieleen kakku jäi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Tämä varmaan olisi hyvinkin etsimäsi kaltaista kinuskia. Tästä tulee aikalailla kermakaramellit mieleen.:)

      Poista
  2. Muistan kyllä tämän, aivan mahtava kakku. Tosi kauniit koristeetkin! Täytyy laittaa nyt tuo kinuskikuorrutus mieleen, koska mieheni mieleen on juuri vaalea kinuski, eikä se fariinisokerilla tehty.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvää oli tämäkin kakku. Tämä vaalea kinuski on mukavaa vaihtelua sille fariinisokerilla tehdylle, johon useimmiten kakuissa törmää. Vaikka itselleni maistuu kinuski kuin kinuski.:)

      Poista
  3. Kaunis kakku!!Ihana tasainen kinuski päällä...kaapisin sen ekana suuhuni,slurps =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tämän kinuskin saa helpommin tasaisesti kuin sen perinteisemmän. Kinuski on ihanaa.:)

      Poista
  4. kaunis ja herkullisen näköinen kakku :) hyvin kauniisti olet tehnyt purstoukset ja saanut kinuskin levittyyn tasaisesti :) jos sopii niin linkittäisin sut blogiini?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Itsekin olin tähän kakkuun tosi tyytyväinen, ja makukin oli kohdillaan.:) Tottakai sopii.:) Huomasin kommenttisi vasta nyt. Blogger oli laittanut kommentin roskaposteihin. Pitääpä tarkistaa ne useammin vastedes.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-