perjantai 9. marraskuuta 2012

Kinkku-korvasienipiirakka


Meillä sienestyskausi alkaa aina keväällä, ja lähiseudulta poimitaan kaikki vastaan tulevat korvasienet talteen. Talven mittaan korvasienistä tehdään kastikkeita, muhennoksia, keittoja sekä piiraita.Tässä piirakassa on runsaasti täytettä, ja Aura -juustoa antamassa lisämakua. Myös perunasosepohjainen taikina antaa mehevälle piiraalle lisää maukkautta.

Evira: "Korvasienet on keitettävä kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viisi minuuttia ja huuhdeltava hyvin molempien keittokertojen jälkeen runsaassa vedessä."

Kinkku-korvasienipiiras

Pohja:
150 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunasosejauhetta
1 rkl kylmää vettä

Täyte:
200 g palvikinkkua
200 g esikäsiteltyjä korvasieniä
1 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1/2 punainen paprika
2 dl turkkilaista jogurttia
3 kananmunaa
1/2 pkt Aura-juustoa
1 dl pizza-juustoraastetta
timjamia
mustapippuria
ripaus yrttisuolaa

Nypi paloiteltu voi keskenään sekoitettujen jauhojen joukkoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka kylmään noin 15 minuutiksi. Kuullota pannulla öljyssä kuorittu ja suikaloitu punasipuli, kuorittu ja hienonnettu valkosipulin kynsi sekä kuutioitu paprika. Lisää joukkoon korvasienet, ja paista mahdollinen ylimääräinen neste pois. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon kuutioitu palvikinkku, jogurtti, kananmunat, murusteltu Aura-juusto sekä juustoraaste. Mausta seos timjamilla, mustapippurilla sekä yrttisuolalla. Kaada täyte vuokaan pohjataikinan päälle. Kypsennä 200 -asteisessa uunissa noin 30 - 40 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Eikä! Siis ihan mieletön korvasienisaalis! Itse olen löytänyt yhden korvasienen ikinä. Siitä ei paljoa piirakkaa väännetä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on muutama hyvä korvasienipaikka, joista hyvänä vuotena saa ihan mukavan saaliin, ja sieniä riittää pakastimeen useammaksi käyttökerraksi. Mutta ei tämäkään ihan parasta korvasienialuetta ole, joillain alueilla saaliit on huimasti suuremmat.

      Poista
  2. Tosi hyvä piirakka, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. Voisko tätä ajatella tehdä isoon uunipeltiin,jos tarvii isomman satsin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se onnistuisi. Paistoaika varmaan vain muuttuu.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-