perjantai 9. marraskuuta 2012

Kasvismakaronilaatikko


Meillä tehdään nykyään aina kasvismakaronilaatikkoa, koska lihansyöjälle maistuu onneksi soijarouhekin. Pääsee ruuanlaitossakin helpommalla, kun ei enää tarvitse molemmille tehdä omia versioita. Hienona raasteena porkkana uppoaa hyvin makaronilaatikon joukkoon. Ensimmäistä kertaa laitoin laatikkoon myös hernerouhetta, ja porkkanan tavoin sekin hyvin sulatui mukaan. Tällä tavoin tulee melkeinpä huomaamatta syötyä enemmän kasviksia.

Kasvismakaronilaatikko

5 dl makaronia
1 dl Milletti Hernerouhetta
1 kasvisliemikuutio
3 rkl ruokaöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 iso sipuli
1 iso porkkana
3 dl tummaa soijarouhetta
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
currya
paprikajauhetta
valkopippurijauhetta
suolaa
5 dl maitoa
2  kananmunaa

Päälle:
n. 1 dl juustoraastetta

Keitä makaroni ja hernerouhe kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Valuta siivilässä keitinvesi pois. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä sipuli. Kuori ja raasta hienolla terällä porkkana. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulit pehmeäksi. Lisää joukkoon porkkanaraaste sekä soijarouhe. Paista hetki sekoitellen. Lisää vesi, kasvisliemikuutio sekä mausteet. Paista, kunnes soijarouhe on pehmeää ja ylimääräinen neste hävinnyt. Sekoita soijarouheseos makaronin joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Vispaa kananmunat ja maito sekaisin, ja kaada munamaito makaroniseoksen joukkoon. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista uunin alatasolla 180 asteessa 45 - 60 minuuttia.

Kuva: Valmistajan sivuilta







Hernerouhe sopii valmistajan mukaan mm. keittoihin, patoihin, murekkeisiin, ohukaisiin ja kasvispihveihin. Hernerouhe parantaa ruuan ravintoarvoja, ja proteiinipitoisuus on korkea, lähes sianlihan tasoa. Tuote on kaiken lisäksi lisäaineeton sekä edullinen.

8 kommenttia:

  1. Hernerouhetta en ole koikeillut, mutta se sopii varmasti hyvin tähän makaronilaatikkoon! Mukavaa viikonloppus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hernerouhe sopii hyvin makaronilaatikkoon, ja moneen muuhunkin ruokaan sitä saa uppoamaan. Hyvä tuote. Saa helposti ruokaan lisää terveellisyyttä. Kiitos samoin!:)

      Poista
  2. Pitäisikin tehdä todella pitkästä aikaa makaronilaatikkoa soijarouheesta. Tuo hernerouhe onkin minulle aivan tuntematon juttu..:)

    Tein eilen amerikkalaisia pannukakkuja. Katsoin netistä ohjeita, useimmissa oli käytetty rahkaa. Täältä sinun blogistasi löytyi sitten jogurttipohjainen ohje, ja kun maustamatonta jogurttia meillä yleensä on niin tein pannukakut ohjeellasi. Oli kyllä varmasti parhaimpia pannukakkuja, joita olen koskaan syönyt! Tästä lähtien käytän jogurttia.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makaronilaatikossa soijarouhe korvaa ihan hyvin jauhelihan, kunhan vain kunnolla maustaa. Tai ainahan nuo soijatuotteet vaativat reilusti mausteita. Hernerouhe on tosi kiva tuote, kannattaa kokeilla, kun paketti on lähes ilmainen.:)

      Meilläkin on lähes aina iso partaäijäpurkki jääkaapissa. Osa tulee syötyä sellaisenaan, osa menee ruoanlaittoon. Mainio tuote, kun sopii vaikka mihin, eikä kuumentamisestakaan kärsi.:) Kiva, että pannukakut maistui!:)

      Poista
  3. Tuo hernerouhe on hyvää ihan salaateissakin. Meillä siitä stykätään niinkin.

    VastaaPoista
  4. Heips! Sinulle olisi kiva pieni haaste blogissani. :)
    T: Sokerihelmi

    VastaaPoista
  5. Onpa täällä kivoja ohjeita! Kiitos niistä!

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-