sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Kesäkurpitsa-pekaanipähkinäkakku


Kesäkurpitsakauden ollessa parhaimmillaan, käy välillä ongelmaksi, miten runsasta satoa saisi kulumaan. Suolaisten ruokien lisäksi kannattaa kokeilla sitä myös makeisiin leivonnaisiin. Miedon makunsa vuoksi kesäkurpitsa sopiikin kakkuihin ynnä muihin mainiosti, tuoden taikinoihin mehevyyttä. Tästä kakusta tulee kuorrutteineen aika makeaa, joten sokerin määrää taikinassa kannattaa säädellä omien mieltymysten mukaan.

Kesäkurpitsa-pekaanipähkinäkakku

Taikina:
500 g kesäkurpitsaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 - 4 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl kardemummaa
1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
4 kananmunaa
1 dl voisulaa

Kuorrutus:
25 g voita
250 g tomusokeria
n. 1/2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:
pekaanipähkinöitä

Raasta kesäkurpitsa, ja painele raaste siivilään, jotta ylimääräinen neste valuu pois. Sekoita taikinan ainekset keskenään kulhossa puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja kypsennä 180-asteisessa uunissa n. 30-40 min. Jäähdytä kakku. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku pekaanipähkinöillä ja irrota kakku vuoasta.

7 kommenttia:

  1. Kesäkurpitsa sopii mainiosti makeisiin leivonnaisiin! Kaunis kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvin sopii kyllä, ja ihmeesti kaikenlaiset muutkin vihannekset ja juurekset taipuvat kaikkeen makeaan. Kiitos.:)

      Poista
  2. Olen myös joskun aikaisemmin käyttänyt kesäkurpitsaa kakussa ja hyvää oli... missähän se ohje on... noh, taidan kokella tätä ohjetta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkurpitsan maku on mieto, niin hyvin sopii kakkuunkin.:) Yksi iso kesäkurpitsa tuolla odottelisi. Jotain pitäisi siitäkin keksiä ennen kuin menee huonoksi.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-