tiistai 30. lokakuuta 2012

Bataatti-fetapihvit


Bataattia meillä käytetään enimmäkseen muusin joukossa, uunijuureksissa tai grillattuna. Välillä kuitenkin innostun paistamaan myös näitä maukkaita pihvejä. Pihvit ovat oiva lisäke mm. kalalle, mutta hyvin ne maistuvat myöskin itsekseen pelkkänä kasvisateriana.

Bataatti-fetapihvit

1,2 kg bataatteja
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
100 g voisulaa
200 g fetajuustoa
1 rkl kuivattua minttua
suolaa
mustapippurijauhetta

Paistamiseen:
ruokaöljyä

Tarjoiluun:
smetanaa
tuoretta persiljaa

Kuori ja raasta bataatit. Sekoita keskenään bataattiraaste, kananmunat, vehnäjauhot, voisula, murennettu feta ja minttu. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy pannulla. Ota taikinasta reiluja nokareita, litistä ja paista pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi. Pane pihvit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa n. 15 min. eli kunnes bataatti on kypsää ja paistikkeet rapeita. Tarjoa smetanan ja persiljasilpun kera.

12 kommenttia:

  1. Kaunis annos ja nuo paistikkeet ovat varmasti hyviä!

    VastaaPoista
  2. Bataattia meillä syödään jatkuvasti, kun en kestä perunaa. Tämmöisistä fetapaistikkeista en ole osannut edes unelmoida. Ehdottomasti kokeiltava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Itse tykkään näistä kovasti. Kivasti yhdistyy bataatin makeus ja fetan suolaisuus, mintun raikas maku pisteenä i:n päällä.:)

      Poista
  3. Täällä kanssa pääsee kokeiltavien ruokien listalle! Kuulostavat hurjan hyviltä.

    VastaaPoista
  4. Samoilla linjoilla edellisten kommentoijien kanssa: kokeiluun menee! Kuulostaa hauskalta tuo paistike, en ole ennen moiseen sanaan törmännytkään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa kokeilla. Hyvän makuisia ovat ja bataatti kivassa muodossa.:) Paistia vielä lisäksi, niin olisi sekä paistia että paistikkeita.;)

      Poista
  5. Nyt on huomisen ostoslista kirjoitettu ja listalle pääsivät mm. bataatti ja fetajuusto. Minäkin innostuin tästä ohjeesta, joten pääsivät lauantain ruokalistalle!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että innostuit heti testaamaan.:) Toivottavasti tykkäätte! Minusta nämä ainakin on ihania.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-