tiistai 25. syyskuuta 2012

Tulinen paahdettu paprikakeitto vuohenjuustotahnalla


Tuliset keitot lämmittävät mukavasti kylminä päivinä. Uunissa paahtaminen tuo paprikoiden, chilien ja valkosipulin maut hyvin esille, ja ne antavat keitolle syvän maun. Kylmä vuohenjuustotahna pehmentää chilin potkua, ja antaa muutenkin kivaa kontrastia kuuman tuliselle keitolle.

Tulinen paahdettu paprikakeitto

6 punaista suippopaprikaa
2,5 punaista chiliä (tai maun mukaan)
6 valkosipulin kynttä (tai maun mukaan)
oliiviöljyä
1 punasipuli
2 prk tomaattimurskaa
1 prk vettä
1 - 2 kasvisliemikuutiota
ripaus ruskeaa ruokosokeria
3 tl oreganoa
1 rkl balsamicoa

Halkaise paprikat ja chilit ja poista niistä siemenet. Lado uunipellille leivinpaperin päälle paprikat ja chilit kuoripuoli ylöspäin. Laita pellille myös kuorimattomat valkosipulin kynnet. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paahda paprikoita, chilejä ja valkosipulin kynsiä 200 asteessa 20 - 30 minuuttia. Laita paprikat ja chilit 10 minuutiksi muovipussiin. Sen jälkeen poista kaikista kuori. Kuori myös valkosipulin kynnet. Kuori ja silppua punasipuli ja kuullota silppua kattilassa oliiviöljyssä pehmeäksi. Lisää tomaattimurska, vesi (huuhdellen tomaattimurskapurkit) sekä paahdetut paprikat, chilit ja valkosipulin kynnet. Lisää kasvisliemikuutio ja ripaus sokeria. Keitä hiljalleen poreillen n. 30 minuuttia. Soseuta keitto ja lisää lopuksi oregano sekä balsamico.

Vuohenjuustotahna

n. 100 g vuohenjuustoa
200 g crème fraichea

Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi esimerkiksi tehosekoittimella. Anna maustua viileässä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-