torstai 13. syyskuuta 2012

Porsaan sisäfilettä kermaisessa kanttarellikastikkeessa


Pari päivää sitten käytiin poimimassa syksyn viimeisiä kanttarelleja. Hyvin sieniä vielä löytyikin, ja osa oli ehtinyt jo kasvaa todella suuriksi. Jääkaapissa odotteli porsaan sisäfile, ja niinpä käytin pienimmät kanttarellit tähän kastikkeeseen, joka on mieheni lempiruokia, ja varmaan söisi tätä vaikka joka päivä, jos vain sitä valmistaisin. Tämä on kuulemma parhaimpia tekemiäni ruokia, ellei jopa kaikkein paras. Kastike on kuitenkin aika tuhtia, joten sitä tehdään vain silloin tällöin. Kastikkeen kanssa tein ensimmäistä kertaa tämän vuotisista oman maan perunoista muusia, ja maistuipas muusikin hyvältä, kun koko kesä on syöty vain uusia perunoita keitettyinä. Tähän kastikkeeseen sopii mainiosti myös kokonaisina säilötyt herkkusienet. Silloin liemestään valutetut sienet vain lisätään kastikkeeseen lopuksi lihan kanssa.

Porsaan sisäfilettä kermaisessa kanttarellikastikkeessa

n. 500 g porsaan sisäfilettä
suolaa
valkopippuria
tuoretta tai kuivattua rosmariinia
2 rkl voita
1 sipuli
n. 3 dl esikäsiteltyjä kanttarelleja (ylimääräiset nesteet paistettu pois)
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl pannun huuhdelientä
2 dl ruokakermaa
1 prk ranskankermaa
1 dl paseerattua tomaattia
1 rkl Dijon hunajasinappia
1 lihaliemikuutio
soijakastiketta

Poista sisäfileestä kalvot ja leikkaan file reilun sentin levyisiksi siivuiksi. Nuiji siivuja kevyesti ohuemmiksi. Paista siivut pannulla pienissä erissä molemmin puolin niin, että liha saa väriä. Mausta suolalla, valkopippurilla sekä murskatulla rosmariinilla. Huuhtele pannu paistokertojen välillä ja ota liemi talteen. Sulata pannulla voi ja kuullota hienonnettu sipuli. Lisää kanttarellit ja paista hetken aikaa. Lisää vehnäjauhot sekä vähitellen huuhdeliemi sekä kerma. Lisää paseerattu tomaatti, hunajasinappi sekä lihaliemikuutio. Mausta soijakastikeella. Kiehauta kastike ja lisää joukkoon lihat. Hauduta hetken aikaa.

Miehenkin käsi voi näyttää pieneltä jättikanttarellin rinnalla.

4 kommenttia:

  1. Ihan täydellinen ruoka! En yhtään ihmettele että miehesi tykkää, minäkin voisin syödä tuota joka päivä! Rakastan kaikkea mitä tässä ruoassa on! :D Vitsi kun olisi kanttarelleja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä todella hyvää. Huomenna olisi taas tarkoitus tehdä, koska miehellä on syntymäpäiväkin, niin pitäähän sitä silloin lempiruokaa tarjota.:)

      Poista
  2. Nyt minunkin tuli tehtyä samantapaista ruokaa...oli kyllä hyvää. Söimme uunissa paahdettujen juuresten kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Possu, sienet ja kerma on loistava yhdistelmä. Maukas kastike tulee. Aika tuhtikin, mutta eihän tätä nyt ihan joka päivä syödäkään.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-