torstai 27. syyskuuta 2012

Päärynähillo


Ainokainen päärynäpuumme antoi ensimmäisen satonsa. Päärynöitä saatiin hyvä korillinen. Tuoreeltaan syötynä nämä päärynät eivät oikein maistu, koska kyseessä on talouslajike. Sen sijaan hilloissa ja piiraissa päärynät ovat omiaan. Päärynät riittivät hyvin kolmeen eri kohteeseen. Tein niistä hilloa, marmeladia sekä piirakan. Alkuvaiheessa hillo ei ollut ollenkaan houkuttelevan väristä, mutta pitkä keittoaika antoi hillolle kauniin punertavan sävyn. Hilloa keittelin kaikkiaan reilut puolitoista tuntia.


Päärynähillo

1 kg kuorittuja päärynälohkoja
2 dl kuivaa päärynäsiideriä
1 kanelitanko
400 - 500 g hillosokeria

Mittaa kattilaan päärynälohkot ja päärynäsiideri. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes päärynät alkavat pehmetä. Ota kattila liedeltä ja soseuta sileäksi soseeksi sauvasekoittimella. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää joukkoon kanelitanko sekä hillosokeri. Kiehauta ja keitä hilloa miedolla lämmöllä vähintään tunnin ajan. Sekoita hilloa välillä keittämisen aikana, ja kuori pinnalle syntyvää vaahtoa pois. Poista hillosta lopuksi kanelitanko ja purkita hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin. Sulje kannet tiiviisti ja säilytä hillo viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-