maanantai 10. syyskuuta 2012

Omena-kaurapaistos & vaniljakastike


Omena-kaurapaistos on jo lapsuudesta tuttu herkku, jota pitää varsinkin aina syksyisin omena-aikaan tehdä. Tänäkin syksynä paistosta on tullut tehtyä jo kolme kertaa, koska sitä on niin nopea ja helppo valmistaa, ja paistos on melkeinpä parasta, mitä omenoista voi tehdä. Paistosta teen usein erilaisin variaatioin. Tällä kertaa paistokseen antoi uutta makua vaniljakonjakki.

Omena-kaurapaistos

n. 10 omenaa
1/2 dl Meukow VS Vanilla -vaniljakonjakkia
ripaus fariinisokeria
ripaus kanelia

Päälle:
150 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
4 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja

Kuori omenat, ja lohko ne voideltuun uunivuokaan. Sekoita lohkojen joukkoon ripaus fariinisokeria sekä kanelijauhetta. Kaada päälle vaniljakonjakki ja anna maustua jonkin aikaa. Sulata voi ja sekoita joukkoon fariinisokeri, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Levitä seos omenoiden päälle. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Vaniljakastike

4 dl täysmaitoa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 - 4 tl vaniljasokeria

Mittaa kattilaan kylmä maito, kananmuna, perunajauhot sekä sokeri. Sekoita hyvin tasaiseksi. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes kastike pulpahtaa. Ota kattila liedeltä. Mausta kastike vaniljasokerilla. Jäähdytä, ja tarjoile esim. omena-kaurapaistoksen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kakkukupu-blogissa näin kaura-omenapaistoksen rommilla maustettuna ja silloin välähti, että esim. vaniljalikööri tms voisi sopia..:) Tämä jälkiruoka on taatusti hyvää vuodesta toiseen.. Viikonloppuna söin äidin luona kaura-omenapaistosta ja kyllä oli taas hyvää. Pitää tehdä itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommit, konjakit, liköörit sopivat varmasti kaikki hyvin paistosta maustamaan.:) Omena-kaurapaistos on ihan sellainen ikisuosikki. Ei siihen kyllästy koskaan. Pelkästään jo se tuoksu, kun paistoksen ottaa uunista... Nam!:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-