sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Marja-aroniahyytelö


C-vitamiinipitoisista marja-aronian marjoista saa hienon makuista ja syvän punaista hyytelöä. Marja-aroniahyytelö sopii hyvin esimerkiksi liharuokien lisäkkeeksi. Varsinkin kalkkunalle hyytelö sopii mainiosti, ja meillä onkin usein joulupöydässä palvikalkkunan kanssa tarjolla juuri marja-aroniahyytelöä. Myös joidenkin juustojen seurana hyytelö menee hyvin.

Marja-aroniahyytelö

800 g marja-aroniaa
5 dl vettä
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria

Laita kattilaan marjat ja vesi. Kiehauta ja keitä kunnes marjat pehmenee ja niistä irtoaa mehu. Siivilöi keitoksesta mehu talteen. Kaada mehu kattilaan ja lisää hillo-marmeladisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutaman minuutin ajan. Purkita hyytelö puhtaisiin lasipurkkeihin.

20 kommenttia:

  1. En usko, että olen koskaan maistanut aronia marjoja, mutta tuo hyytelö näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aronian marjat ovat parhaimmillaan juuri hyytelöinä tai mehuina. Ihan sellaisenaan marjoja ei kauheasti tule syötyä. Hyytelö on mielestäni kaikkein parasta.:)

      Poista
  2. Vanhempieni pihassa on marja-aroniaa ja isäni onkin monena syksynä ilmaissut kiinnostuksensa aronian maisteluun. Homma ei ole vielä päätynyt toteutuksen asteelle. Olen yrittänyt selailla ohjeita netistä, mutta niitä on aika vähän tarjolla. Omenan kaveriksi aronia kuulemma sopii. Myös hyytelö voisi olla mainio lahja jouluksi. Ehkä tänä syksynä saan aikaiseksi..:) Kiitos kuitenkin näistä aroniaresepteistä, joita tosiaan ei monia löydy. Nämä merkkaan muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulemma omenan kaverina on hyvä. Meillä on vain yksi nuori pensas, joten satoa ei vielä olla paljoa saatu. Juuri vain pieneen määrään hyytelöä ja chutneyta. Kotona meillä keitettiin aroniamehua. Se saattaa hieman jakaa mielipiteitä, kun mehussa maku on aika voimakas.

      Poista
  3. Kiitos reseptistä! Tuli oikein hyvää hyytelöä.

    VastaaPoista
  4. Aroniahyytelö (sokeripitoisuuden vuoksi makeahkoa) sopii todella hyvin riistalihojen kaveriksi (esim. hirvipaisti), käy myös kanan/kalkkunan kanssa ja hyvää vaniljajäätelön kaverina. Mehunakin toimii vallan mainiosti jos ei ole niin makijan mehun ystävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan maistuu myös riistan kanssa. Jäätelön kanssa ei olekaan tullut koskaan kokeiltua. Pitääpä testata, kunhan saan tehtyä tämän vuoden sadon taas hyytelöksi. Aroniamehu onkin oikein hyvä flunssakautena.:)

      Poista
  5. Sopii myös kääretortun sisään ja miksei täytekakkuunkin.
    Namia on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain. Aika monikäyttöistä hyytelö on ja hienon makuista.:)

      Poista
  6. Kiitos ohjeesta, nyt on hyytelö purkeissa! Maistiaisia huomenna...

    VastaaPoista
  7. Voiko hyytelöä pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marja-aroniahyytelöä en ole koskaan pakastanut, mutta mustaherukkahyytelöä on pakastimessakin ollut ja hyvin on pakastaminen onnistunut.

      Poista
  8. Aroniasta tulee hyvää mehua: 2kg marjoja, pussi (60g.) viinihappoa, (kirsikanlehtiä), 2 l. kiehuvaa vettä. 1 l. sokeria. Survo marjat, laita ne ja viinihappo (kirsikanlehdet) astiaan ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna mehun tekeytyä vuorokausi. siivilöi tarkkaa, kiehauta ja lisää sokeri. Pullota.

    VastaaPoista
  9. Ihanaa,taas saa Aroniasta mehua ja hyytelöä,ja nyt kokeilen myös hilloa tehdä!!Tykkään marjan mausta ja teenkin mehun etten lisää sekaan muuta esim. omenaa....Ja mikä terveyspommi tämä Aronia onkaan❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin tulee tänä vuonna aronian marjoja. Itse olen nyt vain pakastanut niitä, mutta voisi sitä vähän hyytelöäkin tehdä.:)

      Poista
  10. Kiisseli on parasta aroniasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olekaan tullut mieleen koskaan kokeilla. Kiitos vinkistä!

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-