lauantai 15. syyskuuta 2012

Marinoidut paahdetut paprikat


Paahdetuista paprikoista tulee ihania, kun marinoi niitä mausteisessa oliiviöljyssä. Patongin päällä pehmeäksi paahtuneet paprikat liemineen maistuvat hyvin.


Marinoidut paahdetut paprikat

6 paprikaa
4 rkl oliiviöljyä
4 - 5 valkosipulin kynttä
3 - 4 rkl balsamicoa
ripaus suolaa
1 - 2 tl sokeria
1 - 2 tl sumakkia
ripaus rouhittua mustapippuria
tuoretta timjamia

Halkaise paprikat kahtia ja poista siemenet. Lado paprikan puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle pinta ylös päin. Paahda paprikoita uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Laita puolikkaat kymmeneksi minuutiksi muovipussiin. Poista sen jälkeen puolikkaista kuoret ja leikkaa puolikkaat vielä kerran puoliksi. Kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota valkosipuli pehmeäksi. Nosta pannu liedeltä ja lisää joukkoon balsamico, suola, sokeri, sumakki sekä mustapippuri. Laita paprikat kannelliseen astiaan ja kaada joukkoon öljy-mausteseos. Riivi sekaan timjamin lehtiä. Sekoita paprikoita varovasti, jotta kaikki ovat kauttaaltaan mausteissa. Anna paprikoiden maustua vähintään muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään. Sekoittele paprikoita aina välillä varovasti maustumisen aikana.

2 kommenttia:

  1. Onpas ihana ohje. Minä en enää oikein tykkää paprikoista sellaisenaan, rupeavat närästämään. Uunissa käydessään maku on pehmeä ja niin maukas. Paprikaa meneekin paljon padoissa, keitoissa ja salaateissa. Mitä muuten tuo sumakki on ja mistä sitä saisi? Voiko sen korvata jollain muulla mausteella? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paprikoissa kai tuo kuori on se kaikkein pahin närästäjä. Monelle sopii raakakin paprika, kun vain poistaa ensin kuoren. Mutta parhaita paprikat on kypsennettyinä, kun ne pehmenevät ja maut tulevat kunnolla esille. Ja vielä marinoimalla saa oikein erityisen hyvää. Valitettavasti en tiedä, mistä täältä tuota sumakkijauhetta saisi. Appelsiineja & Hunajaa -blogin Yaelian sitä minulle joskus ystävällisesti lähetti kokeiltavaksi. Sitä vielä vähän on jäljellä ja tuli paprikoille ripautettua. Sen voi kuitenkin jättää poiskin, ei se niin olennainen osa ole tätä reseptiä. Ja ainahan tuonne joukkoon voi lisäillä sellaisia mausteita, joista itse pitää.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-