lauantai 15. syyskuuta 2012

Marinoidut oliivit


Eilen oli oikein syksyinen ilma. Koko päivän vihmoi sadetta ja tuuli myrskysi. Ulkona ei kauheasti huvittanut olla, joten oli hyvää aikaa sisällä kokkailla, ja päätin yllättää iltavuorosta tulevan miehen pienillä naposteltavilla. Kukkakaalin ja paprikan lisäksi marinoin oliiveja. Purkkioliiveistakin tulee maukkaita ja kivoja syötäviä, kun niitä marinoi mausteöljyssä. Oliiveista jäljelle jäävä öljy kannattaa hyödyntää leivonnassa. Mausteinen öljy antaa hyvin makua esimerkiksi pizzapohjalle tai foccaciaan.

Marinoidut oliivit

n. 200 g vihreitä ja mustia oliiveja
2 valkosipulin kynttä
1 rkl balsamicoa
1/2 sitruuna kuori ohuina suikaleina
tuoretta timjamia
tuoretta persiljaa
2 - 3 tl savustettua paprikajauhetta
ripaus rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus sokeria
oliiviöljyä

Laita oliivit lasipurkkiin. Lisää joukkoon hyvin pieneksi hienonnettu tai murskattu valkosipuli, balsamico, sitruunan kuorisuikaleet, riivityt timjamin lehdet, hienonnettu persilja, paprikajauhe, mustapippuri, suola sekä sokeri. Kaada päälle oliiviöljyä sen verran, että oliivit juuri peittyvät. Sulje kansi, ja ravistele ainekset sekaisin. Anna maustua vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään. Ravistele purkkia aina välillä.


Kotona raskaan työn raatajaa odotti illalla lämmin sauna, marinoidut pikkunaposteltavat patongin kera, uunituoreet viininlehtikääryleet, tuliset kananpojan liekkisiivet sekä pullo punaviiniä. Yllätys oli mieluisa.

2 kommenttia:

  1. Tiedän ettet ota vastaan tunnustuksia, mutta kun tykkään sun blogistas ja kommenteista, joita jätät mulle, niin pakko oli sua vähän kehasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Kyllähän nuo tunnustukset lämmittää mieltä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-