lauantai 22. syyskuuta 2012

Kookos-kirsikkaclafoutis


Clafoutis on vanha ranskalainen maalaisjälkiruoka. Se on pannukakkumainen paistos, joka perinteisimmin tehdään joko kirsikoista tai luumuista. Marjoistakin sitä voi kokeilla. Perinteisesti kirsikoihin jätetään kivet, mutta itse aina välillä poistan ne syömisen helpottamiseksi, vaikka kivet hieman lisämakua antavatkin. Kookosmaidon voi halutessaan korvata maidolla tai kermalla, mutta hyvän maun kookos kuitenkin paistokseen antaa.

Kookos-kirsikkaclafoutis

n. 250 g tuoreita tummia kirsikoita
1 dl vehnäjauhoja
1 /2 dl sokeria
1 - 2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 1/2 dl kookosmaitoa

Päälle:
tomusokeria

Käytä kirsikat joko kokonaisina kivineen tai halkaise kirsikat ja poista kivet. Jaa kirsikat neljään voideltuun pikkuvuokaan tai laita ne yhteen isompaan vuokaan. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokerit sekä suola. Sekoita joukkoon kananmunat. Lisää kookosmaito ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokiin/vuokaan kirsikoiden päälle. Kypsennä 180-asteisessa uunissa n. 30 - 40 minuuttia. Tarjoile clafoutis haaleana ja siivilöi päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-