torstai 13. syyskuuta 2012

Kahvi Panna Cotta & suklaakastiketta


Tämä panna cotta on tosi hyvää! Panna cotasta tuli suussa sulavan pehmeää ja kahvi antaa hyvän aromin. Tämä juhlavan näköinen jälkiruoka on myös tosi helppo ja nopea valmistaa. Suosittelen kaikille kahvin mausta pitäville, ja miksei muillekin.

Kahvi Panna Cotta & suklaakastiketta

6 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 tl pikakahvia
3 liivatelehteä

Tarjoiluun:
Rainbow -suklaakastiketta
pikkutilkka kuohukermaa
kaakaojauhetta
suklaamakeisia

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Mittaa kaikki panna cotan ainekset kattilaan, sekoita tasaiseksi ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne yksitellen kuumaan pannacotta-seokseen. Kaada seos pieniin kulhoihin ja anna jäähtyä. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti. Kumoa hyytyneet panna cotat lautasille. Panna cotta irtoaa muotistaan helpommin, kun astian pohjan kastaa hetkeksi kuumaan veteen. Kaada suklaakastiketta panna cottien ympärille. Pudota hammastikulla kermasta pisaroita suklaakastikkeeseen ja vedä lopuksi tikulla kierros ympäri pisaroiden läpi, jolloin muodostuu kuvioita. Sihtaa panna cottien pinnalle kaakaojauhetta ja koristele suklaamakeisilla.

8 kommenttia:

  1. Hei pitkästä aikaa! Täällähän sinä olet, luulin että olet noiden vuodatuksen ongelmien vuoksi lopettanut vallan! Onneksi näin ei ole. :)
    Tästä kuvastasi tunnistin sinut. Tai no, hetken epäröin että joku täällä käyttää kuviasi, hih, pitkät piuhat ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!:) Täällähän minä. Eihän tätä harrastusta enää täysin lopettaakaan osaa.;) Vanhoista kuvista varmasti tunnistaa, vaikka kyllä noihin omiin kuviin on nykyään tullut törmättyä mitä ihmeellisimmissä paikoissa (valitettavasti...). Ei muuta kuin jatketaan bloggailua, ja poikkeillaan puolin ja toisin!:)

      Poista
  2. Kahvipannacottaa en ole kokeillutkaan, mutta näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. On hyvää! Kahvi antaa hyvän maun.:)

      Poista
  3. Aivan mielettömän kaunis annos! Minulla on koko Panna Cotta jäänyt, viimeeksi amiksessa olen tehnyt. En ymmärrä miksi, eihän tekeminen ole edes vaikeaa, mutta kokeiltavaa tulee kokoajan lisää.. Kahviyhdistelmä varmasti toimii lähes aina.. Varsinkin jos sattuu olemaan kahvikissa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Minä teen aika useinkin panna cottaa, kun se on tosiaan helppo- ja nopeatekoinen, ja siitä pystyy tekemään monenlaisia eri versioita. Kahviversio on ihanaa, ja jotain suklaista siihen lisukkeeksi, niin nam!:)

      Poista
  4. Hih... tämäpä sattuma... tein aamulla pannacotta-annokset hyytymään.. on se niiiiin hyvää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvää.:) Itsekin varmaan taas huomenna teen jotain panna cottaa, kun on sopivasti aineksia.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-