sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Appelsiinibrownies


Näissä pienissä ja mehevissä brownies-leivonnaisissa on makuparina appelsiini ja suklaa. Näiden kahden yhdistelmä toimii aina loistavasti. Browniesit ovat jo sellaisenaan hyviä, mutta kuorrute kruunaa kaiken, ja tekee herkuista juhlavammat ja entistä paremmat.

Appelsiinibrownies

Taikina:
100 g voisulaa
2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
pieni ripaus suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
50 g J.D. Gross 70 % tummaa suklaata, jossa kandeerattua appelsiininkuorta

Kuorrutus:
1 kananmunan valkuainen
200 g Valio Viola appelsiinituorejuustoa
maun mukaan tomusokeria

Koristeeksi:
raastettua appelsiinin kuorta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja suola. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää voisula ja karkeaksi rouhittu suklaa. Lusikoi taikina browniesvuoan koloihin tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 225 -asteisessa uunissa n. 15 - 20 min. Anna jäähtyä hyvin ennen browniesvuoasta kumoamista tai uunivuoasta annospaloihin leikkaamista. Vaahdota kuorrutusta varten valkuainen. Sekoita valkuaisvaahdon joukkoon tuorejuusto, ja makeuta tomusokerilla. Pursota tai levitä kuorrute browniesien päälle. Koristele lopuksi appelsiininkuoriraasteella.

9 kommenttia:

  1. Upeita leivonnaisia! Suklaa ja appelsiini on kyllä loistava yhdistelmä!

    VastaaPoista
  2. Todella näyttäviä leivonnaisia. Kaunis kontrasti tumman, vaalean ja kirkkaan oranssin ansiosta! Minä tykkään suklaan ja appelsiinin yhdistelmästä, mutta mieheni ei. Näitä on kyllä pakko kokeilla siitä huolimatta joskus ;) Ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Makuja on monia. Itse tykkään kyllä myös hirveästi suklaasta ja appelsiinista yhdessä ja erikseen.:) Kokeilemaan vaan silti, ainakin saat itse syödä enemmän.;)

      Poista
  3. Onpa herkullisen näköiset browniesit:)

    VastaaPoista
  4. Ihania hilloja tuolla alempana olet myös tehnyt.Ihmettelin pitkään miksen näe postauksiasi blogilistassani,kun olin varma,että olin sinut sinne lisännyt mutta näköjään en ollut sitä vahvistanut,No nyt olen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä oli hyviä.:) Kaikenlaista hyvää tulee näin syksyisin säilöttyä talveksi, kun omasta puutarhasta saa kaikenlaisia aineksia.:) Vähän jo ihmettelinkin, kun sinua ei ole täällä ollenkaan näkynyt.;) Itselleni käy myös välillä niin, että jotain jää tallentamatta tai sitten tulee jotain painettua liikaa. Opettelua vaatii bloggerin toiminnot ja välillä kaikenlaista sattuu epähuomiossa.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-