keskiviikko 1. elokuuta 2012

Vadelmasorbetti


Vadelmista valmistuu kauniin väristä sorbettia. Sorbetti on raikasta nautittavaa hellepäivänä. Keveä sorbetti sopii myös jälkiruuaksi raskaammallekin aterialle.

Vadelmasorbetti

1 1/2 dl vettä
1 dl sokeria
5 dl pakastevadelmia
1 - 2 rkl Metsmaasikalikööriä
1 valkuainen

Koristeluun:
tuoreita vadelmia
sitruunamelissan lehtiä

Kiehauta vesi ja sokeri, anna liemen jäähtyä. Soseuta vadelmat esim. tehosekoittimella ja sekoita sose sokeriliemeen. Mausta liköörillä. Laita kulho pakastimeen pariksi tunniksi ja sekoita välillä. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää se puolijäätyneeseen massaan. Laita kulho takaisin pakastimeen ja sekoita pari kertaa. Annostele sorbetti jälkiruokakulhoihin jäätelökauhan tai lusikan avulla. Koristele esim. tuoreilla vadelmilla sekä sitruunamelissan lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-