lauantai 4. elokuuta 2012

Raparperipiirakka (piimäpohjainen)


Korjasin raparperipenkistä loput raparperit pois, ja sain varsia vielä sopivasti piirakkaa varten. Tällä reseptillä meillä leivotaan raparperipiirakkaa kaikkein eniten, koska tämä on todella helppo ja vaivaton tehdä, ja itse piirakasta tulee kuitenkin älyttömän herkullista. Samaa reseptiä käytän usein myös omenoille. Piirakka on hyvää ihan sellaisenaan, mutta vieläkin herkumpaa siitä saa, kun syö sen esim. vaniljajäätelön tai vaniljakiisselin/ -kastikkeen kanssa. Tällä kertaa meillä oli sopivasti kaupasta ostettua vaniljavanukasta piirakan kanssa tarjottavaksi. Ruukuissa kasvattamistani krasseista sai vielä syötäviä kukkia annoksia koristamaan.

Raparperipiirakka
(pellillinen)

4,5 dl piimää
3 dl sokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
150 g sulatettua voita

Pinnalle:
kuorittuja raparperin paloja
kanelia
hienoa sokeria

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään, levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja ripottele päälle raparperinpaloja, kanelia ja hienoa sokeria. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia, eli kunnes pinta saa kauniin värin.

6 kommenttia:

  1. Meillä tykätään eniten näistä piimäpohjaisista piirakoista. Helppoja ja nopeita tehdä ja parhaimman makuisia. Tein tänä vuonna kerran jo raparperipiirakkaa, mutta tuon pakollisen blogitauon takia unohdin kokonaan kuvata koko piirakan! Nyt tuolla olisi raparperia vielä odottamassa yhteen piirakkaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu. Piimäpohjaiset on meillä suosikkeja. Tykkään, kun ainekset voi vain puulastalla pyöräyttää sekaisin, eikä tarvitse vatkata sitä sun tätä yhteen sähkövatkaimella. Ja piimästä tulee pohjaan hyvä, omanlaisensa maku.:) Muutaman kerran on tullut raparperipiirakkaa kesän mittaan leivottua, nyt piti viimeisistä varsista tehdä myös, että sai piirakasta uuden kuvan reseptiin.;)

      Poista
  2. Miehellä on huomenna syntymäpäivä.. Töissä "vaativat" aina tuollaisina päivinä jotain herkkua kahvipöytään.. Mietin, että mitä tekisin suht nopeasti ja vaivattomasti melko isolle porukalle. Päädyin tähän ohjeeseen, tein raparperipiirakan ja toisen version omenoilla. Kiitti taas ohjeesta.;) Viikonlopulle täytyy vielä jotain herkkua kehitellä kotiin syötäväksi.

    Tein muuten viikonloppuna lohta viherpippurituorejuustolla, ja oli kyllä yksi parhaista lohiaterioista jota olen koskaan syönyt! Tehdään varmasti vielä monta kertaa tuolla ohjeellasi lohta!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä piirakkaa tekee nopeasti ja piirakasta saa helposti tarjottavaa isommallekin porukalle. Nämä piimäpohjaiset on aina niin vaivattomia, kun ei tarvitse vatkailla, ja kuitenkin hyvän makuisia.:)

      Mukava kuulla, että resepti viherpippurijuustoiselle lohelle oli toimiva.:) Koskenlaskijan sulatejuustot sopii hyvin ruoanlaittoon.

      Poista
  3. Hei. Työpaikallani asiakkaat pitivät tästä tosi paljon viimevuonna ja tällä viikolla on tarkotus käyttää samaa reseptiä. Tosi hyvä ja nopea tekoinen :) TYKKÄÄN! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva!:) Todellakin on nopeatekoinen ja hyvä piirakka. Tällä reseptillä tulee useimmiten raparperi- ja omenapiirakat tehtyä. Huomenna olisi tarkoitus taas yksi pellillinen tehdä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-