keskiviikko 15. elokuuta 2012

Puolukkapiirakka


Tämän piirakkaohjeen olen löytänyt HerkkuHovi -blogista. Piirakka on tosi helppo ja nopea tehdä. Vaniljajäätelön kanssa lämmin piirakka on todella ihanaa, ja tästä piirakasta onkin tullut yksi suosikkini. Välillä olen piirakan tehnyt myös puolukkatuoremehusta jääneestä survoksesta tuoreiden tai pakastettujen puolukoiden sijaan, ja hyvin piirakka onnistuu siitäkin. Sen vuoksi olenkin mehusta jäänyttä survosta pakastanut juuri sopivan kokoisiin annoksiin juuri piirakkaa ajatellen.

Pohja:
100 g voita sulatettuna
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
4 dl puolukoita
0,5 dl sokeria

Muruseos:
50 g voita sulatettuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
(2 rkl VALO 24 h paahdettua rouhittua pellavaa + puolukka/luomu)

Sekoita voisulan joukkoon muna, sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä apuna jauhoja. Levitä puolukat pohjataikinalle ja ripottele päälle sokeri. (Jos käytät pakastepuolukoita, käytä ne jäisinä ja lisää niiden joukkoon 1,5 rkl perunajauhoja.). Sekoita muruseoksen aineet keskenään ja levitä puolukoiden päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia.

22 kommenttia:

  1. Tämä on hyvä ohje... olen testannut myös punaherukoilla, mustikoilla ja omenilla... toimii =) mutta itseasiassa puolukat on testaamatta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas en ole tullut edes ajatelleeksi tähän muuta kuin puolukoita, kun tällaisenaan on ollut niin hyvää. Pitääkin kokeilla myös jotain muuta.:)

      Poista
  2. Tätä voisikin kokeilla. Keräsin perjantai-iltana äitini kanssa puolukoita, joten nyt mietin, että mitä niistä tekisin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Tätä voin todellakin suositella. Monet kerrat on jo tullut tätä leivottua, kun on niin hyvää.:)

      Poista
  3. Tuuli-mamma
    Resepti kuulosti hyvältä, heti täytyi kokeilla, piirakka siis uunissa par-aikaa.
    Kas kummaa uupui minulta kaurahiutaleet ja pellavarouheet+puolukka/luomu. Korvasin ruis-nallehiutaleilla ja mantelirouheella. Kassotaan miten käy...

    VastaaPoista
  4. Tuuli-mamma
    Ei yhtään hullumpaa ruishiutaleistakaan. Vanilja jäden kera hurmaava. Ihana nauttia tällaista herkkua puolukan keräyksen lomassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä piirakka on kyllä tosi hyvää. Täytyisi itsekin taas tätä leipoa. Ehkäpä kokeilen itsekin ruishiutaleista. Ei kuulosta yhtään hassummalta, koska ruis sopii hyvin puolukoiden kanssa yhteen.:)

      Poista
  5. jag gillar, det finns ingen bättre

    VastaaPoista
  6. Parasta ikinä kommentoi nuorimies 7.vee. Korvasin osan hiutaleista ruishiutaleilla, jauhot spelttijauhoilla ja sokerina käytin intiaanisokeria. Taroilin trukkilaisen jugurtin kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla!:) Pitää kyllä itsekin vaihteeksi laittaa ruishiutaleita seuraavalla kerralla. Spelttijauhoilla tulee maukkaimmat leipomukset. Erilaisilla sokereilla saakin kivasti lisämakua.:)

      Poista

  7. Nimetön 07.03.2013

    Kylläpä maistuu hyvältä, vaikka marjat on karpaloita.

    VastaaPoista
  8. Herkkua! Ollaan menossa huomenna mökille ja ajattelin tehdä tätä sinne:) Ensi kerralla pitääkin kokeilla punaherukoilla, varmasti käy niinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi hyvää, ja mikä, ettei punaherukoillakin onnistuisi. Mielestäni tähän käy hyvin kaikki kirpeät marjat.:)

      Poista
  9. Pistetään tulemaan. Pakastin vielä pullollaan puolukoita...

    VastaaPoista
  10. Tämä piirakka on hyvä konsti puolukoiden vähentämiseen. Herkkua!:)

    VastaaPoista
  11. Parasta puolukkapiirakkaa, mitä olen koskaan maistanut. Meni selvästi alle 30 minuuttia ensimmäisellä yritykselläkin siihen, että piirakka oli uunissa. Ainoa muutos reseptiin, minkä tein oli, että käytin ruokosokeria puolukoiden seassa ja kauramuruun. Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut. En minäkään ole tämän parempaa puolukkapiirakkaa maistanut. Ja ihan älyttömän nopea on tehdä. Erilaiset sokerit antavat lisämakua. Fariinisokeriakin voi hyvin käyttää.:)

      Poista
  12. lapset eivät tykänneet. omaankin makuun liian kaurainen ja kirpeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sille sitten mahda mitään, jos ei puolukoista ja kaurasta pidä.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-