perjantai 17. elokuuta 2012

Punaherukkaruudut


Monenlaista marjaa kypsyy nyt niin paljon, että koko ajan tekee mieli tehdä niistä jotain hyvää heti tuoreeltaan. Eilen poimein taas yhden punaherukkapensaan tyhjäksi, ja pitihän marjoista samantien leipoakin. Tein meheviä punaherukka-kermaviilitäytteisiä ruutuja, jotka saivat kehuja, ja hupenivat silmissä. Ehkä pitää jatkossa leipoa näitä aina tuplamäärä...


Punaherukkaruudut

Taikina:
200 g voita
3 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita

Täyte:
5 dl punaherukoita
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria

Vaahdota keskenään huoneenlämpöinen voi sekä sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja nostele varovasti muun taikinan joukkoon. Levitä 2/3 taikinasta leivinpaperilla vuoratun korkeareunaisen uunivuoan (n. 25 x 30) pohjalle. Levitä pohjan päälle punaherukat. Sekoita keskenään kermaviili, muna sekä sokeri. Levitä seos marjojen päälle. Levitä lopputaikina nokareina pinnalle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.

12 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja piirakka on niin mehevän näköinen!

    VastaaPoista
  2. Oi, miten herkullisen näköistä. Onneksi meilläkin pensaat notkuvat punaviinimarjoja, niin pääsen testaamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä tekivät kyllä hyvin kauppansa. Pitää tehdä vielä uudelleen tuoreista marjoista.:) Marjoja tulee niin hyvin tänä vuonna, ettei tiedä mitä kaikella tekisi. No, ainakin saa pakastimen täyteen hyviä smoothie-aineksia.:)

      Poista
  3. Punaherukat ovat mahtavia, vaarin mukana kulkiessa opin pitämään punaherukoista enemmän kuin mustista viinimarjoista.. Leivonnassa ovat oikein hyviä, eipähän ainakaan tule liian makeaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivonnassa punaherukat taittavat hyvin makeutta. Ja mahtavaa kiisseliä niistä myös tulee. Mehuissa taas ainakin itse kaipaan joukkoon jotain makeampaa marjaa, mustaherukat taas käyvät mehuun ihan itsekseen.:)

      Poista
  4. Tätä on ihan pakko kokeilla =) En ole tuoreiden punaherukkojen ystävä, mutta leivonnaisissa se on aivan suurta herkkua ja punaherukkamehu... nams!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan. Leivonnassa ja juuri kermaviilin kanssa punaherukat on hyviä.:)

      Poista
  5. Kertakaikkisen herkullisen näköistä tällaiselle punaherukkafanille. Meillä taas maituu mehukin punaherukkaversiona ihan sellaisenaan vallan mainiosti ja kuinka kauniin väristäkin se on.... sieppaan ohjeen heti mukaani kokeiltavaksi. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää piirakkaa oli tämä, ja varsinkin mies meillä tykkäsi.:) Meistä pelkkä punaherukkamehu on hieman turhan kirpakkaa/hapahkoa, vaikka sokeria laittaisi kuinka. Nytkin keittelin punaherukoista vadelmien kanssa mehua. Mutta pitää pelkkää punaherukkamehuakin aina vähän olla. Siitä tulee kyllä kaikkein kauneimman punainen kiille kakkuihin.:)

      Poista
  6. Mietin, voisiko tätä tehdä omenoilla? tai joku muu marja, kun herukkoita ei ole...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti voi muitakin marjoja käyttää, ja mikä ettei omenaakin voisi kokeilla. Parasta tämä on jostain kirpeästä tehtynä. Puolukkakin voisi olla toimiva.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-