keskiviikko 1. elokuuta 2012

Mozzarella-uunilohi, sitruunalla maustetut uunikasvikset ja jogurttikastiketta


Lidlin reseptipankista löytyi hyvän oloinen ohje uunilohelle lisukkeineen. Ohjetta muokkailin sen mukaan mitä omasta kaapista löytyi. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin kasviksissa kahta paprikaa, meillä sattui olemaan vain yksi paprika, joten toisen paprikan korvasin kirsikkatomaateilla. Jogurttikastikkeeseen taas olisi puolestaan kuulunut alunperin raastaa yksi omena sekä ripauttaa hieman sokeria. Omenoitakaan ei kotoa löytynyt, mutta korvasin puutteen omenahillolla. Kastikkeesta tulikin maukasta, joten sitä voisi tehdä toistekin. Muutenkin lohi kasviksineen oli oikein hyvää. Tämä ateria valmistuikin todella helposti ja nopeasti, joten varmasti tulee tehtyä monta kertaa uudestaan.


Mozzarella-uunilohi, sitruunalla maustetut uunikasvikset ja jogurttikastiketta

Mozzarella-uunilohi
n. 700 g lohifileetä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamietikkaa
suolaa
mustapippuria myllystä
2 palloa mozzarella-juustoa
tuoretta basilikaa

Kasvikset:
1 kesäkurpitsa
1 paprika
1 rs kirsikkatomaatteja
1 sipuli
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä

Jogurttikastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 - 2 tl Dijon hunajasinappia
2 -3 rkl omenahilloa
suolaa
mustapippuria myllystä
kuivattua basilikaa

Sekoita oliiviöljyyn balsamietikka ja sivele seos lohifileen pintaan. Mausta pinta myös suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa loheen 2 -3 sentin välein viiltoja lähes nahkaan asti. Viipaloi mozzarellat ja asettele viipaleet viiltoihin. Laita viiltoihin myös basilikan lehtiä. Nosta kala ison uunivuoan keskelle. Suikaloi kesäkurpitsa, paprika ja sipuli. Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita kasvisten joukkoon kulhossa sitruunan mehu ja raastettu kuori, oliiviöljy, sokeri sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Lusikoi kasvikset lohen ympärille. Paista 200 -asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää. Sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa. Tarjoile uunilohen kanssa.

6 kommenttia:

  1. Tämä ohje tulikin tarpeen... jääkaapissa odottaa lohi paistajaa.. taidankin testata huomenna tätä ohjetta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tästä on ainakin pidetty, toivottavasti teilläkin! Kasviksista tulee jonkun verran nestettä, varsinkin jos laittaa tomaatteja mukaan. Mutta sekään ei kauheasti haittaa, kun hyvän makuista liemikin on.

      Poista
  2. Mahtavaa että jatkat bloggailua. Olisi tullut ikävä postauksiasi, ja upeita kuviasi. :)

    -Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Eipä tätä harrastusta enää oikein osaa kokonaan lopettakaan. Kuvaaminenkin jäisi varmaan paljon vähemmälle, jos ei olisi blogia, johon kuvia tarvitsee. Kuvablogin perustan vielä muille kuville, kunhan ehdin. Laitan tänne siitä sitten linkkiä...

      Poista
  3. Kyllä maistui!!! Ihan mielettömän hyvää!! Jogurttikastike jäi tekemättä, seuraavalla kerralla sitten =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno kuulla!:) Meillä tästä on pidetty myös paljon. Todella hyvät ja yhteen sopivat maut. Joo, kannattaa ehdottomasti kokeilla vielä tuota kastikettakin. Se sopii varmasti muidenkin ruokien kanssa.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-