sunnuntai 5. elokuuta 2012

Mojito


Mojito on yksi meidän suosikkidrinkeistämme kesäaikaan. Kylmä ja raikas Mojito piristää helteellä ihmeesti. Mojiton teen yleensä Drinkkiklubin ohjeen mukaan.

Mojito

4 cl vaaleaa rommia
2 cl limemehua
10 kpl mintunlehtiä
2 tl sokeria
10 cl soodavettä

Murskaa mintunlehdet ravistimessa sokerin ja soodaveden kera. Kun sokeri on liuennut, ja haistat mintun tuoksun, lisää puolikkaan limetin mehu, rommi, jääpalat ja ravista kunnolla. Siivilöi juoma puolillaan murskattua jäätä olevaan lasiin, pidennä soodavedellä ja tarjoile Mojito muutamalla mintunlehdellä koristeltuna. Voit käyttää sokerin sijaan myös sokerisiirappia. Tällöin ravistimessa tulee murskata ainoastaan mintunlehdet, minkä voi murskaimen sijaan suorittaa myös lisäämällä ravistimeen jäämurskaa ja ravistamalla kunnolla. Jäämurskan terävät reunat pirstovat mintunlehtien pinnan siinä määrin että mintun maku irtoaa mintun lehdistä. Ehkä yleisin ja helpoin tapa on kuitenkin rakentaa Mojito suoraan lasiin. Laita lasin pohjalle 2-3 limelohkoa, sokeri ja mintunlehdet, murskaa kunnolla, täytä jäämurskalla ja pidennä soodavedellä. Tarjoile pillin tai lusikan kera.


Joskus ollaan kokeiltu myös SAY Mojitoa, joka on tarjoiluvalmis mojito-cocktail. Cocktail nautitaan hyvin viilennettynä jäiden sekä tuoreen mintun ja/tai limen kera tarjoiltuna. Kylmä juoma on raikasta, mutta hieman keinotekoinen maku tästä kuitenkin pistää läpi. Makeuttakin juomaan kaipaisi hieman lisää. SAY Mojito sisältää myös vodkaa, joka ei ihan normaalisti taida mojitoon kuulua... Kannattaa siis sekoitella Mojitot alusta asti ihan itse. Maku on aivan toista luokkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-