keskiviikko 22. elokuuta 2012

Metsäsienilasagne


Lasagne on lempiruokaani, ja varsinkin sienikastikkeella tehtynä erityisen maukasta. Meillä lasagneen laitetaan reilusti kastikkeita, jotta lasagnesta tulisi oikein mehevää ja kosteaa. 

Metsäsienilasagne

n. 250 - 300 g lasagnelevyjä

Metsäsienikastike:
1-2 rkl voita
1 sipuli
n. 1 l esikäsiteltyjä metsäsieniä (kanttarelleja, keltahaarakkaita, tatteja, lampaankääpiä jne., joista ylimääräinen neste paistettu pannulla pois)
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
1 - 2  rkl Maizena vaaleaa kastikesuurustetta
Olympos -yrttisekoitusta (MaustePörssi)
ripaus sokeria
(suolaa)

Juustokastike:
n. 3 - 4 rkl voita
n. 3 - 4 rkl vehnäjauhoja
1l maitoa
1 pkt Paprika Koskenlaskija -sulatejuustoa
175 g Emmental-juustoraastetta
suolaa
jauhettua valkopippuria

Päälle:
Emmental-juustoraastetta
Olympos -yrttisekoitusta

Valmista metsäsienikastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppu pannulla voissa. Lisää sienet ja paista hetki. Lisää tomaattimurska sekä kasvisliemikuutio. Kiehauta ja suurusta Maizenalla. Mausta reilusti yrttisekoituksella. Sekoita joukkoon ripaus sokeria ja tarkista suola. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 20-30 min. Valmista sillä välin juustokastike. Sulata kattilassa voi. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetken aikaa sekoittaen. Älä ruskista. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Sulata joukkoon kuutioitu sulatejuusto sekä juustoraaste. Mausta suolalla sekä valkopippurilla. Levitä uunivuoan pohjalle juustokastiketta. Lado päälle lasagnelevyjä ja jälleen juustokastiketta. Levitä juustokastikkeen päälle sienikastiketta. Toista kerroksia samaan malliin. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle levitä loput juustokastikkeesta sekä juustoraastetta. Ripottele pinnalle yrttisekoitusta. Kypsennä 200 asteessa n. 30-40 min.

1 kommentti:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-