perjantai 24. elokuuta 2012

Kaneliskonssit & hunajameloni-verigreippimarmeladi


Skonsseja on nopea leipoa teehetkiin makeina tai suolaisina versioina. Näissä skonsseissa maistuu kivasti kaneli, ja seuraksi keittelin Dansukkerin meloni-sitrusmarmeladireseptiä mukaillen marmeladia hunajamelonista sekä verigreipistä. Reseptistä poiketen raastoin mukaan myös greipin kuorta tuomaan lisää sitruksen makua. Lisäksi soseutin marmeladia hieman sauvasekoittimella, koska tahdoin siitä hieman sileämpää. Kovin työ oli greippilohkojen kalvojen poistossa, mutta lopputuloksen vuoksi kannatti nähdä hieman vaivaa. Marmeladista tuli hyvää ja kauniin väristä.

Kaneliskonssit

8 dl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
100 g huoneenlämpöistä voita
3 dl kuohukermaa

Voiteluun:
4 rkl kuohukermaa

Nypi kuivat aineet ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikinasta sentin parin paksuinen levy ja ota siitä pyöreitä kiekkoja pikkuleipämuotilla tai juomalasilla. Lado leivinpaperin päälle pellille ja voitele kermalla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, tai kunnes skonssit ovat kohonneita ja kauniin värisiä. Tarjoile lämpiminä marmeladin kera.

Hunajameloni-verigreippimarmeladi

500 g hunajamelonia kuorittuna kuutioina
500 g verigreippiä kuorittuina, kalvottomina kuutioina
2 verigreipin raastettu kuori
1 kg Dansukker hillosokeria

Sekoita ainekset huolellisesti kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia sekoittaen. Kuori vaahto pinnalta. Anna jäähtyä parikymmentä minuuttia, kunnes hedelmäpalat eivät nouse enää pintaan. Sekoita välillä. Kaada marmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje hyvin. Tarjoa paahtoleivän, pikkuleipien tai jälkiruokien kanssa.

6 kommenttia:

  1. Rakastan skonsseja ja voisin syödä niitä päivittäin :) Marmeladi kuulostaa hyvältä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skonssit on hyviä, ja kiva kun niitä on joka lähtöön.:) Itse tehty marmeladi on hyvää!:) Kiitos, samoin!:)

      Poista
  2. Kääk, taas löytyi aukko leivontasivistyksestä: en ole ikinä tehnyt (tai edes maistanut) skonsseja! Lisäänpä siis tämänkin reseptin testilistalle. :D Paljonkos leipäsiä muuten tulee noilla ohjeen määrillä, kaksi pellillistä kenties?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sitten kannattaa kyllä kokeilla erilaisia skonsseja.:) Niitä on niin monenlaisia, suolaisia ja makeita, pehmeitä ja rapeita. Nämä skonssit on sellaisia vähän rapsakampia. En sitten yhtään muista kuinka paljon skonsseja tällä ohjeella tuli, kun näiden leipomisesta on aikaa, mutta muistelisin, että ihan reilu määrä (jo jauhoistakin päätellen).

      Poista
  3. Caneliaa komppaan, minullakin on aukko leivontasivistyksessä. Nämä sopisivat minun aamuihini, kun en ole mikään aamupalaihminen. Tällainen herkku kelpaisikin. Jonain kiireettömänä aamuna täytynee kokeilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiirettömänä aamuna nämä olisi herkkua uunituoreina.:) Pian vain testaamaan erilaisia skonsseja. Yksi suosikkini on suolainen skonssi, joka sisältää mm. juustoa ja sinappijauhetta. Todella nopeatekoinen ja niin hyvää! Pitää sekin resepti siirtää vanhasta tänne...;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-