perjantai 3. elokuuta 2012

Duchesse-perunat & uunitaimenta sinappikastikkeen kera


Taimenen maustoin yksinkertaisesti vain suolalla, valkopippurilla sekä sitruunalla, koska en halunnut taimenen omaa makua kauheasti peittää. Lisukkeeksi tein kylmän sinappikastikkeen, duchesse-perunoita sekä höyrytettyjä herneitä.

 Duchesse-perunat

5,5 dl vettä
1 rkl voita
1 ps Mummon muusijauhetta
raastettua muskottipähkinää
1 kananmuna

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää voi ja ota kattila levyltä. Sekoita joukkoon muusijauhe ja anna hetki hautua kannen alla. Lisää maun mukaan muskottipähkinää. Sekoita joukkoon kananmuna. Pursota leivinpaperin päälle pellille muusista ruusukkeita ja paista uunissa 250 asteessa ylätasolla, kunnes duchesset saa väriä.
Uunitaimen

kokonainen järvitaimen
sitruunamehua
suolaa
jauhettua valkopippuria

Hiero taimenen sisälle sekä pintaan sitruunamehua, suolaa sekä jauhettua valkopippuria. Laita taimen uunivuokaan ja kypsennä 180-asteisessa uunissa taimenen koosta riippuen niin kauan, kunnes kala on kypsää.

Sinappikastike

2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl Dijon hunajasinappia
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus jauhettua valkopippuria
tilkka sitruunamehua
hienonnettua tilliä

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna tekeytyä viileässä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-