tiistai 7. elokuuta 2012

Appelsiinituorejuustokakku tuoreiden viikunoiden & punaviinikinuskin kera


Tuoreita viikunoita voisi useamminkin käyttää, jos vain niitä olisi paremmin ja edullisemmin saatavilla. Kuivattujen viikunoiden makeuteen tottuneena, tuoreet viikunat yllättävät raikkaudellaan ja mehukkuudellaan. Kakun täyte maistui mukavasti sitrushedelmille. Sokeria ei täytteessä paljon ollut, sillä punaviinikinuski antoi tarvittavaa makeutta. Punaviini antoi kinuskikastikkeelle värin lisäksi myös kivan säväyksen.

Appelsiintuorejuustokakku tuoreiden viikunoiden & punaviinikinuskin kera

Pohja:
400 g Digestive-keksejä
130 g voita

Täyte:
4 dl kuohukermaa
400 g Viola Appelsiini -tuorejuustoa
4 liivatelehteä
n. 1/2 dl sitruunamehua
n. 1 dl maitoa
tomusokeria oman maun mukaan

Koristeluun:
tuoreita viikunoita
sitruunamelissan lehtiä

Tarjoiluun punaviinikinuski:
1 1/2 dl kuohukermaa
1 dl punaviiniä
1 dl sokeria
1 rkl tummaa siirappia

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle tiukkaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Kiehauta sitruunamehu ja liuota joukkoon yksitellen ylimääräisestä vedestä puserretut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon maitoa, jotta täyte hieman notkistuu. Makeuta täyte oman maun mukaan tomusokerilla. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa. Irrota hyytynyt kakku varovasti vuoasta. Koristele kakku lohkoiksi leikatuilla viikunoilla sekä sitruunamelissan lehdillä. Mittaa punaviinikinuskin ainekset laakeaan kattilaan. Keitä kinuskia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Jäähdytä ja tarjoile kakun kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-